Καραμπόλα στην Εγνατία: Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο, πώς έγινε η τραγωδία
Σοκάρει η σφοδρότητα της σύγκρουσης του μοιραίου φορτηγού στην Εγνατία Οδό.
Βίντεο – ντοκουμέντο κατέγραψε την ξέφρενη η πορεία φορτηγού που οδηγούσε ο προφυλακισμένος πλέον 39χρονος Ουκρανός προς τα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού, το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.
Το βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή Live News του Mega, δείχνει την «τρελή» πορεία του φορτηγού, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να απανθρακωθεί μέσα στο αυτοκίνητο του ένα ζευγάρι που ερχόταν στην Ελλάδα για να περάσει το Πάσχα και άλλα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν.
Στο βίντεο διακρίνεται ένα αυτοκίνητο το οποίο μόλις έχει περάσει τα διόδια. Από πίσω ακολουθεί ένα ακόμα ΙΧ, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε ανεπιτυχώς αρχικά να περάσει την μπάρα. Στο ΙΧ, που σαν από θαύμα δεν ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα, οδηγός του έκανε όπισθεν και τελικά κατάφερε να διέλθει από τα διόδια.
Πίσω από το ΙΧ που γλύτωσε την τελευταία στιγμή, ήταν το αυτοκίνητο του άτυχου ζευγαριού που απανθρακώθηκε από τη φωτιά που προκάλεσε η σύγκρουση με το φορτηγό. Η εικόνα του φορτηγού που πέφτει πάνω στα διόδια και συνθλίβει το μοιραίο αυτοκίνητο, είναι σοκαριστική.
Παράλληλα, στο βίντεο διακρίνεται και η υπάλληλος των διοδίων, η οποία αντιλαμβάνεται την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο με αποτέλεσμα να ανοίξει την πόρτα του κουβουκλίου γεγονός που πιθανότατα της έσωσε τη ζωή, έστω κι αν τραυματίστηκε.
Τι υποστηρίζει ο οδηγός της νταλίκας
Μιλώντας στο Live News ο οδηγός της «μοιραίας» νταλίκας ανέφερε πως «έρχομαι συχνά στην Ελλάδα για δρομολόγια, τον τελευταίο χρόνο πέρασα από τα διόδια του Πολυμύλου με κατεύθυνση το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αρκετές φορές.
Το φορτηγό ελέγχεται για την ταχύτητα του και για τα διαλείμματα που κάνω από την εταιρεία μου με σύστημα gps, έτσι αποδεικνύεται ότι ένα λεπτό πριν το δυστύχημα η ταχύτητά μου ήταν 50χλμ. με όριο τα 60 χλμ.
Εκείνη την ώρα όσο πλησίαζα στα διόδια η ομίχλη ήταν όλο και πιο πυκνή, κοιτούσα προσηλωμένος μπροστά μου για να διακρίνω τα φώτα από τα διόδια.
Τα αντιλήφθηκα 35-40 μέτρα πριν, ταυτόχρονα αντιλήφθηκα ένα όχημα μπροστά μου με κλίση σαν άλλαζε πορεία, πάτησα απότομα φρένο και έστριψα ενστικτωδώς το τιμόνι αριστερά αλλά λόγω του φορτίου και της ολισθηρότητας του δρόμου από την υγρασία, βρέθηκα εκτός ελέγχου και έσυρα το αυτοκίνητο που ήταν μπροστά μου και ένα άλλο σκουρόχρωμο αρκετά μέτρα εκτός ελέγχου με αυτή την τραγική κατάληξη».
Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος