Κυψέλη: Συγκλονίζει ο εργαζόμενος που ξυλοκοπήθηκε - «Με χτυπούσαν και οι 3 με μπουνιές στο κεφάλι»

Ο Μιχάλης, θύμα του άγριου ξυλοδαρμού περιγράφει τη στιγμής της επίθεσης από τους 3 νταήδες

Κυψέλη: Συγκλονίζει ο εργαζόμενος που ξυλοκοπήθηκε - «Με χτυπούσαν και οι 3 με μπουνιές στο κεφάλι»
GLOMEX

Σε μεροκάματο τρόμου εξελίχθηκε η βραδινή βάρδια του Μιχάλη, εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος δέχθηκε βάναυση επίθεση από τρεις νταήδες, στην Κυψέλη.

Σε ένα βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται τρία άτομα να τον χτυπούν ανελέητα πάνω από ένα αυτοκίνητο επί της οδού Νιόβης.

Ο οδηγός του οχήματος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, καθώς φέρεται να έχει μετακομίσει πριν από 2 μήνες από την τελευταία γνωστή διεύθυνση.

Πώς περιγράφει το θύμα την επίθεση των νταήδων

Ο εργαζόμενος με εμφανή τα σημάδια από τα μανιώδη χτυπήματα στο πρόσωπό του περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν, στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Εκείνο το βράδυ ήμουν για δουλειά, ήταν ένα αυτοκίνητο που ξεπάρκαρε, κάποια στιγμή θέλησε να προσπεράσει, δεν τα κατάφερε κι έκανε όπισθεν. Ο συνάδερφος του έκανε νόημα να κάνει λίγο πιο πίσω» περιγράφει ο Μιχάλης.

«Τότε κατέβηκε ο οδηγός και ο συνοδηγός, μάλλον για να προπηλακίσουν τον συνάδερφο που τους μίλησε». Ο Μιχάλης τους ζητά να κάνουν λίγο πίσω επειδή «κόλλησαν» πίσω από το απορριμματοφόρο και δεν μπορούσαν να τραβήξουν τον κάδο. Τότε ξαφνικά όπως λέει, οι νταήδες κατεβαίνουν και αρχίζουν την επίθεση, αρχικά με σπρωξίματα και στη συνέχεια και οι 3 με μπουνιές στο κεφάλι με τον ίδιο να βάζει τα χέρια του για να προστατευτεί.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο άτυχος εργαζόμενος να ξυλοκοπείται άγρια από τους επιβάτες του οχήματος, σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και έντονες αντιδράσεις.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η δημοτική αρχή καταδικάζει απερίφραστα τη βία και δηλώνει πως θα στηρίξει με κάθε μέσο τον εργαζόμενο.

Ο εργαζόμενος έχει ήδη καταθέσει μήνυση για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Το Σάββατο, 7 Ιουνίου 2025, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Νιόβης στην Κυψέλη, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών της 6ης Δημοτικής Κοινότητας. Ένα ΙΧ όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις επιβάτες, επιχείρησε να προσπεράσει απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια της αποκομιδής.

Οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που εγκυμονούσε η ενέργεια, υπέδειξαν στους επιβάτες να αναμείνουν, καθώς ο χώρος ήταν ανεπαρκής για ασφαλή διέλευση. Ωστόσο, αντί να συμμορφωθούν, οι επιβάτες βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να φωνάζουν, κλιμακώνοντας την ένταση της κατάστασης.

Δυστυχώς, η λεκτική επίθεση μετατράπηκε άμεσα σε σωματική βία, με αποτέλεσμα να επιτεθούν με γροθιές και κλωτσιές σε έναν εργαζόμενο της Καθαριότητας».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως; «Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις ιδιαίτερα δύσκολες και συχνά επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων στον τομέα της Καθαριότητας. Πέρα από τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, συχνά έρχονται αντιμέτωποι με απαράδεκτη συμπεριφορά και επιθέσεις, γεγονός που καθιστά το έργο τους ακόμα πιο επίπονο.

Μάλιστα, το συμβάν αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός πρόσφατου, εξίσου σοβαρού περιστατικού, όπου εργάτης της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τοξικομανή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν, ενώ η Διεύθυνση Καθαριότητας μαζί με τη Νομική Υπηρεσία ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια για να διατηρήσουν την πόλη μας καθαρή και λειτουργική. Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό στο δύσκολο έργο τους, να τηρούμε τους κανόνες που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και, εν τέλει, να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε την πόλη μας ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε.

Ο σεβασμός στην εργασία τους και η τήρηση των κανόνων δεν είναι απλώς υποχρέωση, αλλά δείγμα πολιτισμού και συλλογικής ευθύνης.

Ο Δήμος Αθηναίων θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων του, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η βία δεν έχει καμία θέση στην πόλη μας».

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή