Μύκονος: Φουντώνουν οι καταγγελίες για τον εκπαιδευτικό - «Είχα μπροστά μου έναν δικτάτορα»

Φεύγουν οι καθηγητές από το νησί - Στους αρμόδιους φορείς οι καταγγελίες για τον εκπαιδευτικό

Μύκονος: Φουντώνουν οι καταγγελίες για τον εκπαιδευτικό - «Είχα μπροστά μου έναν δικτάτορα»
Αρχείου - Eurokinissi

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του εκπαιδευτικού στο Λύκειο της Μυκόνου, με αναπληρωτές καθηγητές να ανοίγουν τα στόματά τους και να κάνουν λόγο για καθεστώς τρομοκρατίας.

«Εργασιακός εκφοβισμός, στην πορεία ήρθαν και κάποιες σεξιστικές συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφισσες. Πολλές φορές καθόταν μπροστά στην κάσα της πόρτας και έπρεπε να περάσει από εκεί μια γυναίκα για να πάει στο μάθημά της και δεν υποχωρούσε. Δηλαδή μόνο και μόνο για να έρθει σε μια επαφή», δήλωσαν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σεξιστική συμπεριφορά και λεκτική βία

Σεξιστική συμπεριφορά, σωματική και λεκτική βία, απειλές και εκφοβισμός. Αυτά και άλλα πολλά καταγγέλλουν πρώην καθηγητές του λυκείου που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να μείνουν ακόμη και χωρίς δουλειά γιατί δεν άντεχαν να εργάζονται σε αυτό το περιβάλλον.

«Με τις γυναίκες είχε θέμα. Τους μιλούσε υποτιμητικά. Όταν χτύπαγε το κουδούνι στεκόταν στην πόρτα και για να μπούμε στην τάξη έπρεπε να περάσουμε από πάνω του, να τον ακουμπήσουμε δηλαδή. Αισθανόμουν ότι έχω μπροστά μου έναν ‘δικτάτορα’. Ήμουν παγιδευμένη. Οι μόνιμοι έφυγαν όλοι με απόσπαση και από τους αναπληρωτές έμεινε μόνο ένα άτομο. Φεύγαμε από το σχολείο ζωντανοί – νεκροί».

Σε άλλη καταγγελία, την οποία δημοσίευσε το Mega, αναφέρεται πως «σε γιορτή 17 Νοέμβρη, ήταν πίσω από μία συναδέλφισσα σε σημείο που την ακουμπούσε ακριβώς. Πιο συγκεκριμένες σεξιστικές συμπεριφορές είναι ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετώπιζε τις γυναίκες: ο τρόπος με τον οποίο τους μιλούσε, που τις υποτιμούσε και τις θεωρούσε ανίκανες. Και φυσικά μέχρι που έφτασε σε σημείο να πιάσει το χέρι μιας συναδέλφισσας σε έναν σύλλογο που κάναμε και άρχισε να της το στρίβει».

Τρομάζει η καταγγελία πρώην μαθήτριας

Πρώην μαθήτριά του εν λόγω εκπαιδευτικού μίλησε στο Mega και έκανε λόγο για σεξιστική συμπεριφορά από την πλευρά του καθηγητή.

«Σήκωνε τις μαθήτριες στον πίνακα και έλεγε "ήρθε η ώρα να χαρείτε, αγόρια" εννοώντας ότι θα βλέπουν την πίσω όψη της μαθήτριας. Έκανε ρατσιστικά σχόλια για την Αλβανία και μιλάμε για ένα σχολείο που σχεδόν οι μισοί μαθητές, όπως και εγώ, κατάγονται από εκεί. Φώναζε έντονα στην τάξη απειλητικά και επιθετικά τρέμαμε από τον φόβο μας. Δεν ήθελες να βρεθείς σε αντιπαράθεση μαζί του, έχω αποφοιτήσει εδώ και 7 χρόνια και ακόμα έχω να λέω πόσο άσχημα πέρασα με τη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού».

Στους αρμόδιους φορείς οι καταγγελίες για τον εκπαιδευτικό

Για τις αλλεπάλληλες μαρτυρίες εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών για τον εκπαιδευτικό μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

«Οι καταγγελίες πήγαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ύστερα από αυτές τις καταγγελίες κινήθηκαν συγκεκριμένες διοικητικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, τα πορίσματα που εκδόθηκαν δεν αναλογούν στη σοβαρότητα των καταγγελιών. «Τα αποτελέσματα δεν αντιστοιχούν στη σοβαρότητα των καταγγελιών. Ύστερα από όλα αυτά θα βγάλουμε και νέα ανακοίνωση».

Όπως επιβεβαιώνει ακόμη ένας εκπαιδευτικός, οι καθηγητές φεύγουν σωρηδόν από το σχολείο μην μπορώντας να αντέξουν τον εν λόγω συνάδελφο που έχει γίνει «ο φόβος και ο τρόμος».

«Δεν έβαλα καθόλου Δ΄ Κυκλάδων εγώ φέτος εξαιτίας αυτού του ενός συναδέλφου. Με τη συμπεριφορά του αυτός ο άνθρωπος με απέκλεισε εμένα προσωπικά από το να βάλω αυτήν την περιφέρεια διότι δεν αντεχόταν άλλο αυτό το περιβάλλον, με τίποτα. Σε ωθούσε μέχρι και στην παράνοια πολλές φορές με τον τρόπο που συμπεριφερόταν. Κανένας πλέον από τους αναπληρωτές τους περσυνούς δεν δήλωσε και όσοι ήταν μόνιμοι απλά έφυγαν με αποσπάσεις σε άλλα σχολεία. Μόνιμοι ήταν σε αυτό το σχολείο 15 και 20 χρόνια κάποιοι συνάδελφοι. Δεν πατήσανε φέτος. Το σχολείο άδειασε».

Παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος του, ο εκπαιδευτικός διατηρεί σιωπηρή στάση χωρίς να τοποθετείται δημόσια για το θέμα.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή