Εγνατία Οδός: Καταδίωξη με τα πόδια στα διόδια της Ανάληψης – Συνελήφθη 24χρονος διακινητής
Συνελήφθη 24χρονος που φέρεται να μετέφερε παράνομα δύο αλλοδαπούς στη Θεσσαλονίκη
Snapshot
- Ο νεαρός οδηγός δεν υπάκουσε σε σήμα αστυνομικών και επιχείρησε να διαφύγει με όχημα.
- Ακολούθησε πεζή καταδίωξη στα διόδια της Ανάληψης, όπου και ακινητοποιήθηκε ο δράστης και οι αλλοδαποί.
- Οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και είχαν πληρώσει για τη μεταφορά τους.
- Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά μεταναστών, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και επικίνδυνη οδήγηση.
Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 24χρονου, ο οποίος φέρεται να μετέφερε παράνομα δύο αλλοδαπούς στη Θεσσαλονίκη.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έκαναν σήμα στον νεαρό οδηγό για έλεγχο. Ο 24χρονος δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Λίγο πριν από τα διόδια της Ανάληψης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημά του και βγήκε από αυτό μαζί με τους δύο αλλοδαπούς που φέρεται να μετέφερε. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν τελικά να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν, παρά την αντίσταση που προέβαλαν.
Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 18 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχοντας καταβάλει χρήματα για τη μεταφορά τους.
Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και επικίνδυνη οδήγηση.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.