Βίντεο ντοκουμέντο: Μέσα στην εξέγερση των φυλακών Κορυδαλλού - Ο ρόλος Τούρκου μαφιόζου

Σε αρκετές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και μαντίλια, ενώ ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα

Βίντεο ντοκουμέντο: Μέσα στην εξέγερση των φυλακών Κορυδαλλού - Ο ρόλος Τούρκου μαφιόζου
Snapshot
  • Στις 31 Ιουλίου σημειώθηκε εξέγερση στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με βίαια επεισόδια και φωτιές από κρατούμενους.
  • Η εξέγερση συνδέεται με τον Τούρκο κρατούμενο Ραμαζάν Μπαϊκαρά, που επρόκειτο να εκδοθεί στην Τουρκία για βαριά αδικήματα.
  • Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και έθεσαν υπό έλεγχο την κατάσταση μέσα στη φυλακή.
  • Η διαδικασία έκδοσης του Μπαϊκαρά αναστάλθηκε μετά από προσφυγή των δικηγόρων του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Η απόφαση αναστολής της έκδοσης λήφθηκε λίγο πριν ο κρατούμενος μεταφερθεί στο αεροδρόμιο προς απέλαση.
Snapshot powered by AI

Νέα δεδομένα για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις 31 Ιουλίου στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού παρουσιάστηκαν μέσα από βίντεο και φωτογραφικό υλικό που έφερε στο φως ο ΣΚΑΪ.

Στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και στα βίντεο που κατέγραψαν κρατούμενοι με τα κινητά τους τηλέφωνα, αποτυπώνεται η ένταση που επικράτησε εντός της φυλακής. Κρατούμενοι εμφανίζονται να βγαίνουν στους κοινόχρηστους χώρους, να εκτοξεύουν στρώματα και καρέκλες προς την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων και να προκαλούν εστίες φωτιάς, βάζοντας φωτιά σε κρεβάτια και άλλα αντικείμενα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και μαντίλια, ενώ ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα. Σε έναν από τους τοίχους της πτέρυγας φαίνεται επίσης να έχει γραφτεί η λέξη «Κουρδιστάν».

Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες εισήλθαν στη φυλακή για να τερματίσουν την εξέγερση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα επεισόδια συνδέονται με την υπόθεση του Τούρκου υπηκόου Ραμαζάν Μπαϊκαρά, ο οποίος επρόκειτο να εκδοθεί στην Τουρκία. Ο ίδιος φέρεται να θεωρείται από τις τουρκικές Αρχές αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στα Άδανα.

Σε βάρος του εκκρεμούν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συνολικά 21 εντάλματα στην Τουρκία. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν, μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονίες, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διακίνηση όπλων.

Το πρωί της 31ης Ιουλίου, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Μεταγωγών έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να παραλάβει τον Μπαϊκαρά και να τον οδηγήσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από όπου θα πραγματοποιούνταν η έκδοσή του. Την ώρα της διαδικασίας, ωστόσο, ξέσπασαν τα επεισόδια στην 5η πτέρυγα.

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή λίγο αργότερα, καθώς, ενώ ο Τούρκος κρατούμενος είχε ήδη μεταφερθεί και βρισκόταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο, οι συνήγοροί του, Σάκης Κεχαγιόγλου και Χάρης Λάδης, προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προσφυγή είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η διαδικασία έκδοσης, με την απόφαση να λαμβάνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν ο Μπαϊκαρά απομακρυνθεί από τη χώρα.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή