ΕΛΛΑΔΑ

Νυχτερίδες κι Aράχνες γλυκιά μου: Οι 10+1 TOP ταινίες του καλοκαιριού

Νυχτερίδες κι Aράχνες γλυκιά μου: Οι 10+1 TOP ταινίες του καλοκαιριού

Ανάμεσα στον Batman (νυχτερίδες) και τον Spiderman (αράχνες), ο Τάσος Θεοδωρόπουλος διαλέγει τις ταινίες που θα μας κάνουν παρέα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

ice-age

***Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 4: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ / ICE AGE 4: CONTINENTAL DRIFT

5 Ιουλίου

Στην ψηφιακή καρτουνίστικη 3D υπερπροσφορά, η τζαζ προϊστορική παρέα συνεχίζει να αποτελεί εγγύηση παιδήλικης διασκέδασης παρά τις τρεις προϋπάρχουσες ταινίες της σειράς, που διατηρούν σε μίνιμουμ επίπεδο τα αναμενόμενα σημάδια κόπωσης. Αυτή τη φορά, ο Μάνι, ο Ντιέγκο και ο Σιντ μπλέκουν σε θαλάσσιες περιπέτειες εφ’ όσον η ήπειρος που κατοικούν ξεκολλάει από την υπόλοιπη στεριά, και οι ήρωες προσπαθούν να επιβιώσουν στα προϊστορικά πέλαγα, χρησιμοποιώντας σαν σχεδία, ένα παγόβουνο που θα τους ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου και θα τους φέρει αντιμέτωπους με θαλάσσια τέρατα και πειρατές. Σκηνοθετούν οι Στιβ Μαρτίνο και Μάικ Τουρμέγιερ ενώ στην πρωτότυπη εκδοχή, τις φωνές τους δανείζουν μεταξύ άλλων οι Τζένιφερ Λόπεζ, Νίκι Μινάζ και Κουίν Λατίφα.

Επίσημο site: www.iceagemovie.com

headhunters

***ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ / HODEJEGERNE

12 Ιουλίου

Μετά το «Κορίτσι με το Τατουάζ» ένα ακόμα πολύκροτο θριλερικό σκανδιναβικό best seller μεταφέρεται στον κινηματογράφο με τα αμερικάνικα στούντιο να ετοιμάζονται για το remake του. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τζο Νέσμπο, οι «Κυνηγοί Κεφαλών» έχουν σαν ήρωα έναν κοντούλη απατεώνα με διπλή εγκληματική ταυτότητα εμ σαμπού εμ κοντίσιονερ, δηλαδή και κυνηγός κεφαλών και κλέφτης έργων τέχνης. Κομπλεξαρισμένος από το όχι και τόσο εντυπωσιακό ανάστημα του, ο Ρότζερ είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το λουσάτο lifestyle του και τον πρεστιζάτο γάμο του με την όμορφη ιδιοκτήτρια γκαλερί, Νταϊάνα. Όταν όμως αποφασίσει να βάλει στη «δουλειά» τον πρώην μισθοφόρο Κλας τα πράγματα θα πάρουν μια περίεργη αιματοβαμμένη τροπή. Αιτία το γεγονός του ότι Κλας, διαθέτει έναν σπάνιο πίνακα του Ρούμπενς που ο Ρότζερ θα μπει στον πειρασμό να τον κλέψει αλλά και μια σειρά συνομωσιών και αποκαλύψεων που περιλαμβάνουν μια κρυφή ερωτική σχέση του Κλας με την Νταϊάνα και την μετατροπή του Ρότζερ από κυνηγό κεφαλών σε κυνηγημένο. Σκοτεινή και βίαιη ενήλικη κινηματογραφική διασκέδαση στα καλύτερα της, από τη Νορβηγία με δολοφονική αγάπη, σε σκηνοθεσία του Μόρτεν Τάιλντουμ.

Επίσημο site: http://www.magpictures.com/headhunters/

spiderman

***THE AMAZING SPIDERMAN

12 Ιουλίου

H Sony και η Μarvel αποφάσισαν να επανεκκινήσουν το μύθο του Spiderman, μόλις 10 χρόνια από την πρώτη ταινία και 5 από την τελευταία είσοδο στη σειρά. Μια περίεργη απόφαση της οποίας τα κίνητρα σηκώνουν μεγάλη κουβέντα, κι ένας ολοκαίνουργιος Spiderman, προσαρμοσμένος σε πιο νεανικό κολεγιακό περιβάλλον, με τα χαρακτηριστικά του Άντριου Γκάρφιλντ, ένα διαφορετικό love story με πρωταγωνίστρια την πολύ καλή στο ρόλο της Γκουέν Στέισι, Έμα Στόουν, δύο καινούργιοι θείος Μπεν, θεία Μέι που τους υποδύονται ο Μάρτιν Σιν και η Σάλι Φιλντ, φυσικά ένας ολοκαίνουργιος κακός, η «Σαύρα» από τον Ράις Ίφανς, και ένας καινούργιος σκηνοθέτης που φαινομενικά δεν έχει σχέση με τον κομιξάδικο χώρο, ο Μαρκ Γουέμπ με τη φήμη της καλής ρομαντικής κομεντί «500 Days of Summer». Τα καλά νέα είναι πως ο Γκάρφιλντ ταιριάζει πολύ περισσότερο στο ρόλο από τον προκάτοχό του Τόμπι Μαγκουάιρ, τα ψηφιακά εφέ είναι πρώτης τάξης, οι κωμικές – ρομαντικές νότες ιδιαίτερα ευχάριστες και το ρεαλιστικό background καλοδεχούμενο. Τα κακά νέα αφορούν στο ότι βαριέσαι να ξαναβλέπεις μισή ταινία δρόμο για το πώς ο Spiderman έγινε Spiderman και η δράση δεν αποκτάει τις επικές διαστάσεις που θα ήθελες.

Επίσημο site: www.theamazingspiderman.com

the-dictator-600

***O ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ / THE DICTATOR

19 Ιουλίου

Μετά τον Ali G, τον Μπόρατ και τον Μπρούνο ο ιδιοφυής προσβλητικός κωμικός Σάσα Μπάρον Κοέν ξαναχτυπάει ενσαρκώνοντας έναν ηγέτη στα πρότυπα του Καντάφι που ταξιδεύει στις Η.Π.Α. προκειμένου να κάνει τα πάντα ούτως ώστε η χώρα του να μη γνωρίσει ποτέ τα δεινά της δημοκρατίας. Με μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια που περιελάμβανε εμφανίσεις του Κοέν από το κόκκινο χαλί των Όσκαρ μέχρι τις Κάννες, πάντα υποδυόμενος το ρόλο του, και τη σκηνοθετική υπογραφή του μόνιμου συνεργάτη του Λάρι Τσαρλς, το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να εγκαταλείπει το ψευδοντοκιμενταρίστικο ύφος των προηγούμενων ταινιών του ζευγαριού, ακολουθώντας μια πιο συμπαγή σεναριακή πλοκή. Mε τα ίδια όμως, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα, αν πιστέψω την κριτική του Rogert Ebert που αναφέρει (για καλό) ότι η ταινία είναι «αστεία, προσβλητική, σκατολογική, χυδαία, αηδιαστική, χοντροκομμένη κι οτιδήποτε άλλο». Δηλαδή υπέροχη.

Επίσημο site: http://www.republicofwadiya.com/

JPABRAHAM-articleLarge

***ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTERS

26 Ιουλίου

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς σύγχρονους σκηνοθέτες δράσης και φαντασίας, ο Τιμούρ Μεκμαμπέτοφ (Night Watch), επιστρέφει με τη συνδρομή σε χρέη παραγωγού του Τιμ Μπάρτον και του πολύ καυτού αυτή τη στιγμή στο χώρο του φανταστικού Σεθ Γκράχαμ Σμιθ. Ο τελευταίος, που υπέγραψε και το σενάριο του “Dark Shadows” και είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων, για το best seller “Περηφάνια και προκατάληψη και ζόμπι» μεταφέρει σεναριακά στην οθόνη άλλο ένα δικό του βιβλίο στο οποίο το πρωί ο Αβραάμ Λίνκολν είναι πρόεδρος των Η.Π.Α. και το βράδυ κυνηγός βαμπίρ που θέλουν να κυριαρχήσουν στην Αμερική. Το trailer είναι εντελώς εντυπωσιακά διασκεδαστικό αλλά οι πρώτες κριτικές δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικές

Επίσημο site: www.foxmovies.com

expendables

***ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ 2 / ΤHE EXPENDABLES 2

16 Αυγούστου

Η παρέα των 60άρηδων κατά μέσο ηλικιακό όρο σκληροτράχηλων μισθοφόρων από τα βάθη της κολασμένης μπιμουβοσίνης της δεκαετίας του 80, επιστρέφουν για δεύτερη φορά με σκοπό να μας θυμίσουν αιματοβαμμένες εφηβικές ένοχες απολαύσεις της εποχής της βιντεοκασέτας. Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντολφ Λούντγκρεν, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τζετ Λι, Τσακ Νόρις, Τζέισον Στέιθαμ, Μπρους Ουίλις, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κάνουν πασαρέλα επίδειξης σωστής διατροφής και διατήρησης μυικής μάζας μετά τα 50 σου, κραδαίνοντας ούζι και μασέτες σε άλλη μια αποστολή θανάτου, που αυτή τη φορά, μάλλον για καλό, δεν τη σκηνοθετεί ο ίδιος ο Σλάι αλλά ο Σάιμον Γουέστ της «Λάρα Κροφτ» και του «Con Air».

Επίσημο site: http://theexpendables2film.com/

The_Dark_Knight_Rises

***Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / THE DARK KNIGHT RISES

23 Aυγούστου

Δε χρειάζεται πολύ σκέψη για το ποια είναι η απόλυτη ταινία του φετινού καλοκαιριού. Σπάνια μια ταινία με σούπερ ήρωες έχει την καλλιτεχνική ποιότητα και την προσωπική σκηνοθετική σφραγίδα που ο Κρίστοφερ Νόλαν έφερε στο είδος με τους «Μπάτμαν» του τινάζοντας στον αέρα με αναρχική διάθεση, και εκρηκτικά οπτικά αποτελέσματα όλα τα κλισέ του είδους. Τρίτος και τελευταίος «Μπάτμαν» για τον Νόλαν που αντιμετώπισε εξ’ αρχής τη φιλμική του εκδρομή στη Γκόθαμ Σίτι σαν τριλογία, με τον Κρίστιαν Μπέιλ να επιστρέφει πιο βασανισμένος από ποτέ, την νέμεση του Ρας Αλ Γκουλ να επιστρέφει θριαμβευτικά με τα χαρακτηριστικά του Λίαμ Νίσον, παλιούς και αγαπημένους γνώριμους όπως ο Μάικλ Κέιν, ο Μόργκαν Φρίμαν και ο Γκάρι Όλντμαν στα πόστα τους, και δύο νέες υπέρ του δέοντως καλοδεχούμενες γυναικείες προσθήκες, τη Μαριόν Κοτιγιάρ και την Αν Χαθαγουέι στο ρόλο της Catwoman. O Toμ Χάρντι δίνει ρέστα στο ρόλο του κακού Μπέιν, τα trailer σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, το budget εκτοξεύτηκε στα 250 εκ. δολάρια και η χορταστική διάρκεια του έπους στις 2 ώρες και 45 λεπτά. Ετοιμάσου να "καείς".

Επίσημο site: http://www.thedarkknightrises.com/

Total-Recall-2012

***ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ / TOTAL RECALL

6 Σεπτεμβρίου

Τίτλος ορόσημο όχι μόνο γιατί θυμίζει την θρυλική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1990 δια χειρός Πολ Βερχόφεν με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και τη Σάρον Στόουν αλλά κι επειδή κολλάει γάντι στην καριέρα του Κόλιν Φάρελ που έχει ακόμα μία, ευκαιρία να επανατοποθετηθεί στην A List του Χόλιγουντ. Βασισμένες και οι δύο ταινίες σε ένα διήγημα του κορυφαίου Φίλιπ Ντικ («We can remember it for you wholesale») του οποίου συνήθως κινηματογραφικά του αλλάζουν τα φώτα, δανείζονται από εκεί την κεντρική ιδέα, αλλά διαφοροποιούνται στην ανάπτυξη, εφ’ όσον σε αυτήν εδώ την εκδοχή, δεν παίζει ο πλανήτης Άρης σαν σκηνικό αλλά όλα παραμένουν στην επιφάνεια της Γης. Στο μέλλον, όσοι δεν έχουν τα οικονομικά φόντα για εξωτικές και περιπετειώδεις διακοπές, μπορούν πολύ απλά να απευθυνθούν σε μια εταιρεία που αναλαμβάνει να σου εμφυτεύσει ανάλογες αναμνήσεις. Δηλαδή ξυπνάς και θυμάσαι διακοπές και καταστάσεις που δεν έζησες σαν να τις έζησες. Αυτό επιλέγει να κάνει και ο εργάτης Ντάγκλας Κουέιντ διαλέγοντας αναμνήσεις που να εμπεριέχουν ψεύτικες περιπέτειες του σε ρόλο υπερκατασκόπου. Όμως κάτι θα πάει στραβά, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας θα διαταραχθούν επικίνδυνα και ο ίδιος θα βρεθεί κυνηγημένος από τους πάντες. Το ρόλο της συζύγου του αναλαμβάνει η Κέιτ Μπεκινσέιλ, συμπρωταγωνιστούν οι Ίθαν Χοκ και Τζέσικα Μπιελ και στο σκηνοθετικό τιμόνι κόβει και ράβει ο σπιντάτος Λεν Γουάισμαν των «Underworld» και «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4».

Επίσημο site: http://www.welcometorecall.com/

magicmike

***MAGIC MIKE

13 Σεπτεμβρίου

Eίναι να μην πάρει φόρα ο Στίβεν Σόντερμπεργκ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης της "Έριν Μπρόγκοβιτς", και της "Συμμορίας των 11", μπορεί πριν από ένα χρόνο να δήλωνε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από την κινηματογραφική βιομηχανία, όμως μάλλον το έλεγε για να το ακούσει ο ίδιος, εφ' όσον μέσα στην περίοδο 2011 - 2012, κυκλοφόρησε όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε το μισό Χόλιγουντ. Μετά το θρίλερ "Contagion" ήρθε πρόσφατα η "Τιμωρός" και αμέσως μετά, τον Ιούλιο για τις Η.Π.Α. και τον Σεπτέμβριο για την Ελλάδα, έρχεται το Magic Mike. Mια μουσικοχορευτική dramedy με θέμα της το αντρικό στριπτίζ, ή σε πιο απλά, οφθαλμολαγνικά ελληνικά, η καλύτερη ευκαιρία που έχετε για να δείτε τον Μάθιου Μακόναχι και τον Τσάνινγκ Τέιτουμ να το κουνάνε όπως τους γέννησε η μαμά τους. Η ταινία κρίθηκε "ακατάλληλη" στις Η.Π.Α. ενώ το ίδιο ισχύει και για το πρώτο trailer που χαρακτηρίστηκε red band. Aπολαύστε υπεύθυνα.

Επίσημο site: http://magicmikemovie.warnerbros.com/

killingthemsoftly

***KILLING THEM SOFTLY

20 Σεπτεμβρίου

Σκοτεινές και εγκληματικές διαδρομές για τον Μπραντ Πιτ με «τιμονιέρη» τον υπέροχο Άντριου Ντόμινικ, τον σκηνοθέτη που του χάρισε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του στο «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ". Ζόφος και παρακμή στην πίσω όψη του αμερικάνικου ονείρου, με τον Πιτ σε ρόλο νεογκάγκστερ να ερευνά μια βρώμικη υπόθεση ληστείας σε ένα παιχνίδι πόκερ υπό την αιγίδα της Μαφία. Ανελέητη βία, οπτικό στιλιζάρισμα αλλά και παράπονα όσον αφορά τη σκηνοθετική ρυθμολογία, σε ένα νουάρ χτισμένο πάνω στην αποδόμηση του αμερικάνικου οικονομικού θαύματος και τραύματος, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τζορτζ Χίγκινς. Επίσημη συμμετοχή στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Επίσημο site: http://killingthemsoftlymovie.com/

savages

***SAVAGES

27 Σεπτεμβρίου

Θα καταφέρει ο Όλιβερ Στόουν να συνέλθει επιτέλους μετά το φιάσκο του προ 8ετίας «Αλέξανδρου» του και των τριών ξεχασμένων από κάθε άποψη, πατατιών που γύρισε στη συνέχεια και να ξαναβρει τον παλιό καλό του εαυτό; Του οποίου παλιού εαυτού οι τελευταίες αναλαμπές φάνηκαν το 1997, με το «U Turn». Το εύχομαι ολόψυχα. Και δεν αναφέρω τυχαία το «U Turn» εφ’ όσον επρόκειτο για ένα σύγχρονο, βίαιο και αμοραλιστικό νουάρ νεογουέστερν, φτιαγμένο για σκονισμένη απόλαυση, γεμάτο από τις υπέροχες οπτικές ταρζανιές του Στόουν. Στα χαρτιά το «Savages» έχει τα φόντα, να αποτελεί ένα νέο «U Turn» και πολυπόθητο «turn» στην καριέρα του σκηνοθέτη εφ’ όσον και αυτό πρόκειται για βίαιο νεογουέστερν βασισμένο σε βιβλίο (του Ντον Γουίνσλου) με αντι ήρωες δύο καλλιεργητές κάνναβης, που μοιράζονται την ίδια γκόμενα, η οποία πέφτει θύμα απαγωγής από το Μεξικάνικο καρτέλ των ναρκωτικών. Αν σε αυτά προσθέσεις ότι το γυναικείο ρόλο επωμίζεται η Μπλέικ Λάιβλι του «Gossip Girl”, τους δύο άντρες ενσαρκώνουν οι καυτοί αυτή τη στιγμή Τέιλορ Κιτς (“Battlefield”) και Άαρον Τζόνσον (“Kick Ass”) και δίπλα τους συμπρωταγωνιστούν οι παλιές καραβάνες Τζον Τραβόλτα και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, πόσο στραβό μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα;

***Oι ημερομενίες κυκλοφορίας υπόκεινται σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

***Απολαύστε όλα τα trailer παρακάτω

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης