ΕΛΛΑΔΑ

19 συλλήψεις για τη συμμορία με τα καλάσνικοφ

19 συλλήψεις για τη συμμορία με τα καλάσνικοφ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε ληστείες με καλάσνικοφ σε τράπεζες.

Επιπλέον τα μέλη της οργάνωσης έκαναν διαρρήξεις σε ATM χρησιμοποιώντας εκρηκτικές ύλες αλλά και επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Ήδη μετά από συντονισμένη επιχείρηση η αστυνομία έχει συλλάβει 19 άτομα μεταξύ των οποίων τρία «ηγετικά στελέχη» της εγκληματικής οργάνωσης, έναν δικηγόρο καθώς και έναν ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο ηγετικά στελέχη είναι μέλη ακροδεξιάς ομάδας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, αλεξίσφαιρα και πάνω από 100.000 ευρώ που εκτιμάται ότι προέρχονται από τις ληστείες.

Στις έρευνες βοήθησε ο κοριός της αντιτρομοκρατικής που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα.

Συνολικά η εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει δέκα διαρρήξεις σε ΑΤΜ χρησιμοποιόντας εκρηκτικές ύλες και πάνω από έξι ληστείες σε τράπεζες. Φαίνεται μάλιστα πως τα μέλη της οργάνωσης είναι πίσω από επιθέσεις σε δύο αστυνομικούς.

Όλα τα μέλη είναι Έλληνες εκτός από έναν Σέρβο. Ο ειδικός φρουρός προμήθευε τα μέλη με αλεξίσφαιρα ενώ βρέθηκαν δύο οπλοστάσια, ένα σε ένα χωράφι και ένα σε διαμέρισμα.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τις επόμενες ώρες, με το που ολοκληρωθεί η επιχείρηση.