ΕΛΛΑΔΑ

Ευρώπη feat Ελλάδα - Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα

Ευρώπη feat Ελλάδα - Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα

Σε συνέχεια του πρώτου άρθρου με θέμα το τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, μένει να δούμε με ποιούς τρόπους και σε ποιά κατεύθυνση μπορεί να εκδηλωθεί στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το «σοκ και δέος» που επαγγέλλονται οι δύο πλανήτες.

Μια από τις κύριες επιπτώσεις αυτού του τετραγώνου, θα είναι η αναδιάταξη των «Μεγάλων Δυνάμεων» στην Ευρώπη.

Η Αγγλία, η Γερμανία και η Ρωσία φαίνεται να είναι οι κερδισμένες της υπόθεσης, ύστερα βέβαια από μια σειρά αναταράξεων που δεν αναμένεται να κοπάσουν σε πρώτη φάση πριν το 2016 και βλέποντας λίγο πιο μακριά πριν ο Πλούτωνας εγκαταλείψει τον Αιγόκερω, κάπου στο 2024.

Την παλιά ...κακή εποχή βέβαια οι εκάστοτε «αναταράξεις» σήμαιναν πρακτικά πολέμους και αιματοχυσίες, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο ώστε να μιλάμε για τις συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου, που δεν είναι αναγκαίο να περάσει στα παραδοσιακά πεδία των μαχών. Δεν είναι όμως και απίθανο, τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο...

Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει συνολικά η ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα χρόνια. Πόλεμοι -κανονικοί- θα γίνουν, αν όμως επεκταθούν και στα εδάφη των «μητροπόλεων», ίσως δεν θα έχει νόημα πια να εξετάζουμε το τι θα συμβεί από εκεί και ύστερα.

Προσωπικά δεν εκτιμώ πως θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι λαοί δεν θα υποφέρουν στριμωγμένοι ανάμεσα στο κακό και το λιγότερο κακό.

Όσον αφορά τους ζημιωμένους, η Γαλλία και η Τουρκία καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της αποτυχίας και των προβλημάτων. Η πρώτη θα δει την επιρροή της να μηδενίζεται, ενώ η δεύτερη κινδυνεύει να γίνει βορά της διακαούς επιθυμίας των Ρώσων να βγουν επιτέλους στη Μεσόγειο. Σε αυτήν την νέα προσπάθεια του, το «ξανθό γένος», θα επανακτήσει οικειοθελώς ή με ...το ζόρι- πολλούς από τους παλαιούς του συμμάχους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο, μένει να δούμε το αν θα ισχύσει στην πράξη το «μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε»! Γιατί είναι βέβαιο πως οι Ρώσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βγουν στο Αιγαίο.

Αναπόφευκτα θα έχουμε και την δημιουργία συμμαχιών-μετώπων, που αρχικά θα σχηματιστούν πάνω στα ήδη γνωστά γεωπολιτικά συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr