ΕΛΛΑΔΑ

Προς αδιέξοδο ο συμβιβασμός στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Προς αδιέξοδο ο συμβιβασμός στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος η προσπάθεια συμβιβασμού που επιχείρησε ο εισαγγελέας της έδρας στην πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου, στην οποία κατηγορούνται η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Ο πρώην γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος ο οποίος είχε αποπειραθεί να θέσει τέρμα στη ζωή του παρότι δήλωσε ότι εκτιμά την πρόταση του εισαγγελέα Γ. Αγγελή «να βρεθεί αμοιβαία λύση με όρους αποκατάστασης του ονόματος του αλλά και της Δικαιοσύνης», τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία. Έκανε μάλιστα λόγο για « παιχνίδια αναβολών ή διακοπών, προς άγραν εντυπώσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε στον κ. Ζαχόπουλο φανερά εκνευρισμένος πως «το δικαστήριο δεν επιτρέπει να παίζονται παιχνίδια. Δεν είπε κανείς ότι η υπόθεση δεν θα ερευνηθεί. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και το δικαστήριο θα συνεκτιμήσει κάποιες καταθέσεις. Αυτό να το γνωρίζετε οι πάντες. Δεν θ' αφήσει το δικαστήριο το ρόλο του στους διαδίκους». Το σχόλιο του κ. Ζαχόπουλου δεν έμεινε αναπάντητο ούτε από τον εισαγγελέα της έδρας. «Η λέξη παιχνίδια με ενόχλησε. Ως εκ τούτου προτείνω την πρόοδο της δίκης», είπε ο κ. Αγγελής.

Με τη σειρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έδειξαν να ξαφνιάζονται από τη στάση του κ. Ζαχόπουλου, ο γιος του οποίου, όπως είπαν, τους ζήτησε το περασμένο Σάββατο ν' ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθούν, αλλά λόγω δικών τους ανειλημμένων υποχρεώσεων ζήτησαν νέα διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα εντός των επόμενων ημερών και να συζήσουν «καλόπιστα» το θέμα με τον κ. Ζαχόπουλο. Αίτημα, ωστόσο το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο που θεώρησε ότι είχε δοθεί ήδη αρκετός χρόνος για κάτι τέτοιο.

Τελικά η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα λόγω των προβλημάτων υγείας του συνηγόρου υπεράσπισης του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου ο οποίος προσκόμισε ιατρική βεβαίωση ότι πάσχει από λαβυρινθικό σύνδρομο. Μέχρι τότε, βέβαια ενδεχομένως να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις ωε προς το θέμα του συμβιβασμού.