ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή πλεύσης από Χρήστο Ζαχόπουλο

Αλλαγή πλεύσης από Χρήστο Ζαχόπουλο

Άφεση αμαρτιών στον Θέμο Αναστασιάδη έδωσε όλως αιφνιδίως ο άλλοτε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος ο οποίος ενώ μέχρι πρότινος ζητούσε την ενοχή του εκδότη για τη διακίνηση του περιβόητου ροζ DVD μόλις σήμερα υποστήριξε ότι αν το έκανε το έκανε για να προστατεύσει τον ίδιο αλλά και την τότε κυβέρνηση Καραμανλή.

Κάνοντας αλλαγή πλεύσης ο κ. Ζαχόπουλος ο οποίος είχε επιχειρήσει να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του παραιτήθηκε από την παράσταση πολιτικής αγωγής που είχε δηλώσει εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμου Αναστασιάδη και του δημοσιογράφου Γιάννη Μακρυγιάννη, ζητώντας μάλιστα την αθώωσή τους.

Σύμφωνα με την επίμαχη δήλωση του κ. Ζαχόπουλου που προσκόμισε στο δικαστήριο: «Όσον αφορά το ζήτημα ότι παρέδωσε στον κ. Ανδριανό (σ.σ τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου) το DVD δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που ήθελε να υποτεθεί ότι η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από το Θέμο Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς, γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα. Αντίθετα, θεωρώ ότι διαισθανόμενος ότι κάποιοι ήθελαν ν’ ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, απευθύνθηκε στο κατ’ εξοχήν αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά».

Για την ιστορία πάντως ο κ. Ζαχόπουλος καταθέτοντας στο δικαστήριο, λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου 2012 έλεγε για τον Θέμο Αναστασιάδη ότι «απευθύνθηκε σε παράγοντες που μπορούσαν να ανταποκριθούν στις δικές του προσδοκίες, φρόντισε να αξιοποιήσει το υλικό για συμφέρον πολιτικό, οικονομικό και προσωπικό. Εκτιμώ ότι είχε πολλαπλά οφέλη…».

Αντίθετα, ο κ. Ζαχόπουλος κατηγόρησε για τη διακίνηση του ροζ υλικού, την πρώην ερωτική σύντροφό του και υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού Εύη Τσέκου.

Αποκαλώντας την μάλιστα «ικανή για όλα» ο κ. Ζαχόπουλος επανέλαβε ότι τον εκβίαζε, ζητώντας του 200.000 ευρώ αλλά και μία μόνιμη θέση στο δημόσιο προκείμενου να μη βγάλει στη φόρα τις ερωτικές σκηνές τους. Ο ίδιος όμως, όπως είπε, δεν ενέδωσε στον εκβιασμό αν και εξ’ αρχής ήταν πεπεισμένος πως «το πράγμα θα είχε κακή πορεία».

«Ό,τι είχα κάνει μία ζωή και ήμουν υπερήφανος, κινδύνευε να ποδοπατηθεί σε ένα κλίμα αθλιότητας, όπως και έγινε», τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Για ερωτική «παγίδα», έκανε λόγο καταθέτοντας στο δικαστήριο η σύζυγός του Περσεφόνη Ζαχοπούλου. «Είμαστε μαζί 40 χρόνια. Ποτέ δεν μου είχε δώσει δικαίωμα… Τον πείραζε η διαπόμπευση. Ήταν πολύ τίμιος και αυστηρός με τον εαυτό του. Ήταν σε απόγνωση. Πρώτη φορά τον έβλεπα διαλυμένο… Ζήτησε προστασία από τον κ. Αγγέλου. Μου είπε ότι έτσι ή αλλιώς το υλικό είχε φτάσει σε δημοσιογράφους και θα δημοσιοποιηθεί…».

Από την πλευρά του ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα Θανάσης Ζαχόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο DVD ήταν ένας μοχλός πίεσης προς τον πατέρα του. «Στο μοναδικό σημείο που μπορούσε κανείς να κτυπήσει τον πατέρα μου ήταν η οικογένειά του. Ζούσε μια ηθική ζωή και ήταν πολύ συνεπής στις πράξεις του….».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου.