ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα σωματεμπόρων απειλούσαν με ..βουντού Νιγηριανή και την εξέδιδαν

Σπείρα σωματεμπόρων απειλούσαν με ..βουντού Νιγηριανή και την εξέδιδαν

Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών (2 άνδρες-2 γυναίκες) και δύο Ελλήνων, για «Σωματεμπορία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έπειτα από καταγγελία μίας 23χρονης Νιγηριανής, 31χρονη ομοεθνής της, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη οικονομική κατάσταση της 23χρονης, την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για εργασία. Ένας Τούρκος, συνεργός της 31χρονης μετέφερε την παθούσα στη χώρα μας, μέσω μη ελεγχόμενης μεθοριακής διάβασης, το Φεβρουάριο του 2010. Από το Μάρτιο του 2010 έως τα τέλη Μαΐου του ιδίου έτους, η 31χρονη με τη χρήση ψυχολογικής βίας και την απειλή ότι θα της έκανε βουντού τόσο σε εκείνη όσο και κατά της οικογένειάς της, προέβαινε από κοινού με τον 41χρονο Έλληνα σύζυγό της και έναν 54χρονο Έλληνα, ιδιοκτήτη μπαρ στην πόλη της Άρτας, στη γενετήσια εκμετάλλευση της 23χρονης.

Ειδικότερα, την προωθούσαν στην πορνεία, έναντι χρηματικού ποσού 100 ευρώ για κάθε ερωτική συνεύρεση, οι οποίες πραγματοποιούνταν είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μπαρ είτε σε ξενοδοχείο της πόλης. Στη συνέχεια, μετέφεραν την 23χρονη με τη συνοδεία μίας άλλης Νιγηριανής στην Αθήνα, όπου ο θείος της παθούσας, προκειμένου να εξασφαλίσει το νόμιμο της παραμονής της και να συνεχιστεί η επ’ αμοιβή έκδοσή της, την εφοδίασε με άδεια παραμονής άλλου προσώπου.

Περί τα τέλη Ιουλίου του 2010 η 23χρονη ήρθε στη Θεσσαλονίκη, όπου υπό το καθεστώς της απειλής, συνέχιζε να εκδίδεται επ’ αμοιβή έως το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό της 31χρονης, το χρηματικό ποσό των 200-250 ευρώ περίπου εβδομαδιαίως. Στην 23χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενήθηκε προσωρινά σε μονάδα αρωγής. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.