ΕΛΛΑΔΑ

Πάγωμα δόσεων και εξώσεων ζητούν οι έμποροι του Πειραιά μετά τη ΔΕΗ

Πάγωμα δόσεων και εξώσεων ζητούν οι έμποροι του Πειραιά μετά τη ΔΕΗ

«Έχουμε ήδη πάνω από 68.000 λουκέτα και αναμένουμε κι άλλα τόσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι αντοχές μας έχουν τελειώσει, η φοροδοτική μας ικανότητα έχει εξαντληθεί, ο κίνδυνος για ανεξέλεγκτο κοινωνικό ντόμινο κατάρρευσης είναι άμεσος», προειδοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε ανακοίνωσή του με την οποία ζητάει άμεσα και σαφή μέτρα.

Σύμφωνα με το σύλλογο, για να επιβιώσει η αγορά έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια σκληρής ύφεσης, χρειάζεται ξεκάθαρο σχέδιο επανεκκίνησης των επιχειρήσεων. Ένα σχέδιο, που να ρυθμίζει με ρεαλιστικό τρόπο όλες τις ανοιχτές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, αλλά και του Δημοσίου προς αυτές.

Να ρυθμίζει επίσης όλες τις υποχρεώσεις προς τις ΔΕΚΟ, ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν εν λειτουργία και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και να «παγώσει» τουλάχιστον για ένα εξάμηνο εξώσεις, διαταγές πληρωμών, επιπτώσεις «Τειρεσία», ώστε να ξεπεραστούν οι υπαρκτές δυσκολίες της ύφεσης. Παράλληλα, οι έμποροι του Πειραιά ζητούν να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ και ΕΤΕΑΝ).