ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται αντί να μειώνεται η εισροή λαθρομεταναστών από Τουρκία

Αυξάνεται αντί να μειώνεται η εισροή λαθρομεταναστών από Τουρκία

Στη δημοσιότητα έδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πίνακες με στατιστικά στοιχεία για την λαθρομετανάστευση, που αφορούν το Α΄ εξάμηνο του 2012 σε αντιπαραβολή με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία λοιπόν, το Α΄ εξάμηνο το 2012, συνελήφθησαν 44.602 λαθρομετανάστες, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 συνελήφθησαν 38.061.

2

Στον δεύτερο πίνακα παρατίθενται στοιχεία για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους που αποτυπώνουν τις περιοχές, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη εισροή λαθρομεταναστών. Τα «σκήπτρα» έχει η ελληνοτουρκική μεθόριος και ακολουθεί η υπόλοιπη Επικράτεια και η ελληνοαλβανική μεθόριος.

3

Ακόμα πιο ενδεικτικός είναι ο πίνακας που ακολουθεί για την μη συμμόρφωση των Τούρκων σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχουν πάρει, όπου όπως φαίνεται από τα στοιχεία, μόνο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει αυξηθεί αντί να μειωθεί η εισροή λαθρομεταναστών κατά τουλάχιστον 5.000 παραπάνω συλλήψεις που έχουν προκύψει.

4
5

Στους πίνακες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι υπηκοότητες των συλληφθέντων λαθρομεταναστών, όπου οι περισσότεροι είναι Αφγανοί, ενώ αντίθετα οι απελάσεις που γίνονται, αφορούν περισσότερο Πακιστανούς και Αλβανούς.

6

Στον τελευταίο πίνακα που παραθέτουμε, ακολουθούν οι συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών τόσο για το Α΄ εξάμηνο του 2012 όσο και για τα προηγούμενα έτη.