ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι Αθίγγανοι έριχναν πέτρες σε γυναίκες οδηγούς και της λήστευαν

Ανήλικοι Αθίγγανοι έριχναν πέτρες σε γυναίκες οδηγούς και της λήστευαν

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο περιπτώσεις κλοπών και τέσσερεις περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι δράστες των αδικημάτων είναι 9 ROMA, εκ των οποίων έξι ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών και τρεις ενήλικοι, ηλικίας 18, 20 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών. Επιπλέον, στην σχηματισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι 6 κηδεμόνες των ανηλίκων, ηλικίας από 32 έως 43 ετών, με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους. Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι δράστες, έχοντας ενωθεί σε εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2012 και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και πάντα νυχτερινές ώρες, ακροβολίζονταν σε γέφυρα που βρίσκεται πλησίον του οικισμού ROMA στο Πυρί Θηβών και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, κυρίως γυναίκες, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία των δραστών, αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους, στη συνέχεια είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας διάφορα τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος (όπως ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.),κατάφερναν να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και εκμεταλλευόμενοι την αναγκαστική τους στάθμευση και τον αιφνιδιασμό των οδηγών τους, εφορμούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, χρήματα, χρυσαφικά, προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα και μετά διέφευγαν και κρύβονταν στον παρακείμενο οικισμό τους.

Επιπλέον, το χρονικό διάστημα από 05 Ιουνίου έως και 29 του ίδιου μήνα, οι δράστες, προκαλώντας φθορές, πέτυχαν την ακινητοποίηση ακόμη τεσσάρων διερχόμενων οχημάτων με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.