ΕΛΛΑΔΑ

Γυαλιά καρφιά καταυλισμός ΡΟΜΑ από κατοίκους της Νάουσας

Γυαλιά καρφιά καταυλισμός ΡΟΜΑ από κατοίκους της Νάουσας

Τα επεισόδια έγιναν, όταν συγκεντρώθηκαν περίπου 300 κάτοικοι του Άνω Ζερβοχωρίου και του Αγγελοχωρίου Νάουσας σε καταυλισμό Αθιγγάνων, που βρίσκεται στην περιοχή Ροδίνα του Άνω Ζερβοχωρίου.

Οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να αποχωρήσουν όλοι οι Αθίγγανοι από την περιοχή της Ροδίνας. Αφορμή για την συγκέντρωση δόθηκε από ένα από ένα περιστατικό που έγινε μία ώρα νωρίτερα, μεταξύ μίας κατοίκου του Άνω Ζερβοχωρίου, που διαμένει πλησίον του καταυλισμού και Αθιγγάνων, η οποία εξελίχθηκε σε συμπλοκή των συγγενών της κοπέλας και των Αθίγγανων. Με την έλευση των κατοίκων οι Αθίγγανοι διέφυγαν από τον καταυλισμό προς άγνωστη κατεύθυνση, εκτός από 15 γυναικόπαιδα τα οποία παρέμειναν σε μία παράγκα.

Αστυνομικοί παρεμπόδισαν την κίνηση των συγκεντρωθέντων προς την παράγκα που βρίσκονταν τα γυναικόπαιδα. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς λίγο αργότερα, ένα μεγάλο μέρος των συγκεντρωθέντων που είχαν παραμείνει στο σημείο, κατάφεραν να εισβάλλουν στον καταυλισμό και να προκαλέσουν εκτεταμένες φθορές σε 5 παράγκες, σε 5 Ι.Χ. φορτηγά και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.