ΕΛΛΑΔΑ

Οσμή σκανδάλου με αδειοδοτήσεις στην Κηφισιά

Οσμή σκανδάλου με αδειοδοτήσεις στην Κηφισιά

Δώδεκα νέες άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έδωσε την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, σύμφωνα με καταγγελίες που δεχθήκαμε στο «Newsbomb.gr».

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι καταστρέφεται η Κηφισιά και θέλουν να προστατέψουν τον χαρακτήρα της. Το πρόβλημα ήταν ότι τα καταστήματα αυτά δεν είχαν άδεια χρήσης και ο διευθυντής της πολεοδομίας παρέπεμψε το ζήτημα των συγκεκριμένων καταστημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ο διευθυντής Πολεοδομίας Κηφισιάς φαίνεται ότι «δεν ξέρει καλά τους νόμους», για αυτό κι «ενώ υπάρχει νόμος του 1994 που απαγορεύει τις χρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κηφισιά, αυτός εφαρμόζει το νόμο του 1990, για να τις χορηγεί».

Κι εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Αν όντως οι καταγγελίες είναι βάσιμες, δεν γνωρίζει ο κύριος Διευθυντής την νομοθεσία ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Πάντως Οι υπόνοιες των καταγγελλόντων ότι κάτι περίεργο συμβαίνει ενισχύονται και από το γεγονός ότι δεν χορήγησε τις άδειες ο διευθυντής αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πάντως εκκρεμή μένουν αρκετά ερωτήματα:

-Τελικά τι προβλέπει ο νόμος;

-Γνωρίζουν τι κάνουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου;

-Είναι ενήμεροι για τις , ενδεχομένως και ποινικές, ευθύνες τους;

-Τελικά ποιοι παρανομούν και γιατί;