ΕΛΛΑΔΑ

Κάηκαν πέντε σπίτια στην Κερατέα

Κάηκαν πέντε σπίτια στην Κερατέα

Πέντε είναι τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες στην περιοχή του Διόνυσου στην Κερατέα κοντά στο Δασκαλειό.

Από αυτά τα σπίτια σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα δύο έχουν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται παράλληλα με την κατάσβεση, με την ελπίδα να μην έχουν υπάρξει ζημιές και σε περισσότερα σπίτια, αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή, ξεκίνησε ανάμεσα σε αυτά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δύο κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ίδια μέσα, έχοντας υποστεί μικροτραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαυρεωτικής, Νίκος Στάμου, εκκενώθηκαν το γηροκομείο της περιοχής, το μοναστήρι της Παναγίας και παιδική κατασκήνωση, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ΚΑΠΗ της Κερατέας, όπου παραμένουν ασφαλή. «Είναι μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς και απειλούνται πολλά σπίτια, ωστόσο δεν έχουμε ακριβή εικόνα σε πόσα σπίτια έχει φτάσει η πυρκαγιά γιατί είναι δύσβατη η περιοχή σε κάποια σημεία της», πρόσθεσε ο κ. Στάμου.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία στην Πυροσβεστική, καθώς μπορεί από τους δυνατούς ανέμους, εντάσεων 5 μποφόρ, η πυρκαγιά να άνοιξε σύντομα σε πολλά μέτωπα, ωστόσο το κυρίως και πλέον επικίνδυνο μέτωπο δεν απειλεί πλέον τα σπίτια, αλλά κατευθύνεται προς την κορυφή του λόφου στον Διόνυσο.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πιο ψηλά από το σημείο αυτό υπάρχουν και άλλες κατοικίες, ωστόσο θεωρούν ότι δύσκολα θα απειληθούν και τα ειδικά τα εναέρια μέσα θα προλάβουν να ανακόψουν την πορεία της. Ήδη στο σημείο, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούν πλέον 120 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 56 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.