ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός με τους αποκωδικοποιητές

Χαμός με τους αποκωδικοποιητές

Ουρές παρατηρούνται από χθες το πρωί στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών από εκατοντάδες πολίτες της τελευταίας στιγμής που τρέχουν να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές προκειμένου αύριο να μη δουν «χιόνια» στη τηλεόρασή τους.

Από αύριο λοιπόν, ο Υμητός σταματά να εκπέμπει αναλογικό σήμα καθώς περνά στην νέα ψηφιακή εποχή. Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν νέας τεχνολογίας τηλεοράσεις θα πρέπει να αγοράσουν για κάθε συσκευή που διαθέτουν και ένα διαφορετικό αποκωδικοποιητή το κόστος του οποίου ξεκινά από τα 25 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 60 ευρώ. Το κόστος όμως αυτήν την εποχή είναι σεβαστό καθώς, αν υποθέσουμε ότι κάποιος έχει 3 τηλεοράσεις στο σπίτι του, θα ξοδέψει περίπου 75 ευρώ.

Πάντως, υπάρχει ακόμα αλαλούμ με τις οδηγίες σύνδεσης, ειδικά στους ηλικιωμένους και φυσικά πολοί παραπονιούνται γιατί όλο αυτό πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Σε κάθε περιπτωση πρέπει να ξέρετε πως από αύριο έαν δεν έχετε αγοράσει αποκωδικοποιητή δε θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας τηλεοπτικά προγράμματα.

«χιόνια»