ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη Χαλυβουργία μεταξύ ΜΑΤ και των απεργών

Ένταση στη Χαλυβουργία μεταξύ  ΜΑΤ και των απεργών

Ένταση επικρατεί από το πρωί στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος, στον Ασπρόπυργο

καθώς μετά από εισαγγελική παρέμβαση, οι πόρτες άνοιξαν και όσοι εργαζόμενοι επιθυμούσαν είχαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ξανά την εργασία τους.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο στις 85 το πρωί με τους απεργούς να είναι απέξω και να προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές με το κλίμα να παραμένει τεταμένο. Επίσης έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών - Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τη Χαλυβουργία Ελλάδος και στη λεωφόρο Σχιστού προς το Σκαραμαγκά.

Το εργοστάσιο άνοιξε μετά από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά την δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις.

Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δηλώνει ικανοποιημένος από το άνοιγμα του εργοστασίου μετά από εννέα μήνες, ενώ νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε παρέμβει και είχε ζητήσει να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προασπίσει η κυβέρνηση το δικαίωμα της εργασίας, που είναι ύψιστης σημασίας για τους πολίτες και την προσωπική συνοχή. Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαιναν ότι η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι νόμοι θα εφαρμόζονται, παρά τη βούληση συνδικαλιστικών μειοψηφιών.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στους δρόμους: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου