ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέντες καφενείου το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στη Θράκη;

Κουβέντες καφενείου το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στη Θράκη;

Ο αστυνομικός διευθυντής της Ροδόπης διέψευσε τη δράση δήθεν οργάνωσης που απαγάγει παιδιά και εφήβους.

Τέλος στις φήμες που θέλουν συχνές απαγωγές κυρίως παιδιών και εφήβων σε διάφορες περιοχές της Θράκης, επιθυμεί να βάλει ο νέος αστυνομικός διευθυντής της Ροδόπης, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής.

Στην Κομοτηνή οργιάζουν οι φήμες που θέλουν ένα μαύρο βαν βουλγαρικών πινακίδων να παρακολουθεί παιδιά και να τα απαγάγει, προκειμένου να αφαιρέσει από αυτά τα όργανα τους. Το τελευταίο «κρούσμα», καταγράφηκε μόλις χθες και ήθελε ένα παιδί στην περιοχή του Κικιδίου, να εντοπίζεται τυχαία, πετσοκομμένο από περαστικούς, παραπέμποντας στη δράση ομάδας αδίστακτων εγκληματιών με σκοπό το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Ο «Χ», για πολλοστή φορά έγινε αποδέκτης καταγγελιών επώνυμων και ανώνυμων, γι΄ αυτό άλλωστε κλήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής να απαντήσει στις φημολογούμενες απαγωγές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε Ξάνθη, Κομοτηνή αλλά και Αλεξανδρούπολη.

Ο ίδιος διέψευσε τα περιστατικά απαγωγής ανηλίκων λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα το γνώριζε πρώτα από όλα η αστυνομία. Και για όσους πιστεύουν ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ο κ. Σύρρος, υποστήριξε πως όπου και αν υπηρέτησε ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, άκουγε για περιστατικά απαγωγών που ποτέ όμως δεν επαληθεύτηκαν.

«Δεν έχει περιέλθει καμία καταγγελία σε εμάς, δεν έχει φτάσει κανένα έγγραφο σε εμάς από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που να μας λέει κάτι τέτοιο, άρα νομίζω ότι αυτά δεν είναι σοβαρά.

Ακόμα και στα ταξίδια μας, ακούμε γι αυτό το θέμα, όπου και αν πάμε. Αυτά ακούγονται στα καφενεία και είναι συζητήσεις ανεύθυνες. Ακόμα και στο Βόλο που είχα πάει πριν από μερικά χρόνια το ίδιο έλεγαν, ότι αρπάζουν μικρά παιδιά και τους παίρνουν τα όργανα». Σύμφωνα με τον κ. Σύρρο η αστυνομική διεύθυνση εκτός του ότι δεν έχει δεχθεί καταγγελίες, δεν έχει δεχθεί ούτε τηλεφωνήματα πολιτών.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για κουβέντες του καφενείου, κάλεσε τους πολίτες να παραμένουν ήσυχοι και οτιδήποτε αντιληφθούν να το καταγγέλλουν στις αστυνομικές αρχές. «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δε θα ερχόταν κάποιος γονέας να μας πει, ότι το παιδί του, το πήραν και ψάχνει, δεν θα ξεκινούσαμε δικογραφίες, δε θα ενημερώναμε τον εισαγγελέα;».

Για τις δήθεν αυτές απαγωγές, είπε τέλος ο κ. Σύρρος ότι αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, θα γνώριζε το νοσοκομείο, οι ιατροδικαστές και φυσικά η αστυνομία. Αυτές οι αρχές δηλώνουν πλήρη άγνοια άρα, στην προκειμένη περίπτωση παρά τους καπνούς δεν υπάρχει καμία φωτιά, τουλάχιστον μέχρι τώρα, κατέληξε.