ΕΛΛΑΔΑ

Οι καταθέσεις Ανδριανού, Αγγέλου και Κλαδά για το επίμαχο DVD

Οι καταθέσεις Ανδριανού, Αγγέλου και Κλαδά για το επίμαχο DVD

Δε ζήτησε τίποτα ο Θέμος!

Τη βεβαιότητα ότι ουδέποτε ζητήθηκε οποιοδήποτε αντάλλαγμα από τον Θέμο Αναστασιάδη κατά την παράδοση του ροζ DVD στο Μαξίμου, με «πρωταγωνιστές» τους Χρήστο Ζαχόπουλο και Έυη Τσέκου αλλά και ότι η κίνησή του αυτή ήταν καθαρά «δεοντολογική» εξέφρασαν σήμερα στο δικαστήριο οι στενοί συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Γιάννη Ανδριανού, πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πράγματι ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν ο κομιστής του επίμαχου DVD στο Μαξίμου αλλά όπως τόνισε ουδέποτε του ζητήθηκε οποιοδήποτε αντάλλαγμα πριν ή μετά.

Στην ολιγόλεπτη, όπως περιέγραψε, συνάντηση τους, στις 17 Δεκεμβρίου 2007 ο δημοσιογράφος του είπε «μία συμβασιούχος του υπουργείου Πολιτισμού περιφέρεται, σε κανάλια και εφημερίδες και υποστηρίζει ότι έχει υλικό σε βάρος του Χ. Ζαχόπουλου» και προς επιβεβαίωση των λεγομένων του, του έδωσε το DVD.

Ο κ. Ανδριανός παραδέχθηκε ακόμη, ότι είδε, το DVD μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Χ. Ζαχόπουλου, προκειμένου να διαπιστώσει εάν όντως περιέχει κάτι επιλήψιμο, πριν το παραδώσει στη δικαιοσύνη.

«Όταν είδα το DVD, διαπίστωσα ότι είχε προσωπικές στιγμές και δεν παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον για την Κυβέρνηση, την οποία, την απασχολούσε μόνο εάν υπήρχε πρόβλημα στις αρμοδιότητες και στην διαχείριση εξουσίας», είπε ο μάρτυρας.

«Δεοντολογική η κίνηση του Θέμου»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου και ο Γιάννης Αγγέλου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «δεοντολογική» την κίνηση του Θέμου Αναστασιάδη, να παραδώσει το DVD στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή ακριβώς η αναφορά προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Εύης Τσέκου.

- «Είπατε ότι είναι δεοντολογική η παράδοση του DVD, εξίσου, δεοντολογική ήταν και η δημοσίευση των φωτογραφιών από το βίντεο στο Πρώτο Θέμα όταν ο κ. Ζαχόπουλος χαροπάλευε στην κλινική;».

- «Αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο», ήταν η απάντηση του κ. Αγγέλου.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο και τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση του με τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, στην οποία, τον ενημέρωσε για τους ισχυρισμούς της Έυης Τσέκου ότι έχει στοιχεία σε βάρος του. Στη συνάντηση αυτή, όπως είπε, ο κ. Ζαχόπουλος του ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί για να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση του υλικού και ότι η προσωπική τους σχέση είχε διακοπεί. Την ίδια στιγμή, του ζήτησε να τηρήσει απόλυτη μυστικότητα για να προστατευτεί η οικογενειακή του υπόληψη.

«Εξεπλάγην με την απόπειρα αυτοκτονίας, μπορεί ο κ. Ζαχόπουλος να είχε αγωνία για τη δημοσιοποίηση του υλικού, αλλά, δεν έδειχνε ότι είχε φτάσει σε τέτοια όρια. Ήταν ψύχραιμος και λογικός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγέλου.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Κλαδάς, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας Ι. Αγγελή, εάν υπάρχει σύνδεση, μεταξύ της παράδοσης του DVD από τον Θ. Αναστασιάδη και της έρευνας που γινόταν από το ΣΔΟΕ για τα 5.000.000 ευρώ απάντησε: «Εάν υπήρχε κάτι τέτοιο ο πρώτος που θα το γνώριζε θα ήμουν εγώ».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Σεπτεμβρίου.