ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με όρους ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Ελεύθερος με όρους ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος συνελήφθη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με τη διαρροή απόρρητου έγγραφου στο διαδίκτυο, το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο είναι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τμηματάρχης αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι όποιος το έκανε είχε πολιτική σκοπιμότητα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για απόρρητο έγγραφο, το οποίο είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες: στον κ. Σταϊκούρα, στον κατηγορούμενο και σε ακόμη δύο υπαλλήλους.