ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών

Κιλκίς: Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, σήμερα, στο Κιλκίς περίπου 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, εις ένδειξη διαμαρτυρίας στη μετακίνηση-απόσταση συναδέλφων τους στον Έβρο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που επέδωσαν οι αστυνομικοί στο δήμαρχο Κιλκίς, Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι οι αστυνομικοί δεν αρνούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους «αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα, όπως ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαμονής, σίτισης, υγιεινής και ασφάλειας» και ζητούν «σαφείς εντολές και εκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα τους καθήκοντα, καθώς μια τόσο εξειδικευμένη δράση ελλοχεύει κινδύνους» και η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Την ίδια στιγμή, τονίζεται η ανάγκη «οι αστυνομικοί οι οποίοι αποσπούνται στις Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης και Ροδόπης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας και άμεσα να γίνει επανασχεδιασμός της δράσης αυτής, ενισχύοντας τις παραπάνω Αστυνομικές Διευθύνσεις με εκούσιες έκτακτες μεταθέσεις και αποσπάσεις με κίνητρα».