ΕΛΛΑΔΑ

Τοποθετούσε μικροκάμερες σε τουαλέτες και κατέγραφε ανήλικες

Τοποθετούσε μικροκάμερες σε τουαλέτες και κατέγραφε ανήλικες

Συνελήφθη στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ένας 32χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, ότι νεαρό άτομο τοποθετεί παράνομα σε τουαλέτες καφετεριών στο Ρέθυμνο, φορητές συσκευές (μικροκάμερες) καταγραφής εικόνας και ήχου, αστυνομικοί εντόπισαν, τον 32χρονο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος είχε εγκαταστήσει δύο συσκευές καταγραφής εικόνας και ήχου οι οποίες και κατασχέθηκαν, στις τουαλέτες δύο καφετέριες, με τις οποίες κατέγραφε γυναίκες και κυρίως ανήλικα κορίτσια …όταν πήγαιναν στην τουαλέτα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι αλλά και στον χώρο εργασίας του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος με πλήθος ψηφιακών αρχείων ήχου και εικόνας προερχόμενα από παράνομες καταγραφές

- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 7 γραμμαρίων περίπου

- μία συσκευή επεξεργασίας ακατέργαστης κάνναβης (grinder)

- τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών

- πέντε φορητοί – εξωτερικοί σκληροί δίσκοι

- τρεις φορητές συσκευές καταγραφής και αποθήκευσης ήχου και εικόνας

- πλήθος καρτών μνήμης, CD και DVD καταγραφής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αστυνομικοί ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν άκουσαν τον δράστη να τους περιγράφει τις ανώμαλες συνήθειές του, σχετικά με το υλικό που βιντεοσκοπούσε, το οποίο μάλιστα εξετάζεται μήπως προωθούσε και στο διαδίκτυο και το μοιραζόταν μαζί με άλλους ….ανθρώπους που έχουν αυτές τις ..συνήθειες και όπως περιγράφουν έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης, πληρώνουν ακριβά για τέτοιου είδους βιντεοσκοπημένο υλικό!

Ο 32 χρόνος, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.