ΕΛΛΑΔΑ

Εφραίμ: Εκτος Αγίου Όρους μόνο για νοσηλεία

Εφραίμ: Εκτος Αγίου Όρους μόνο για νοσηλεία

Πράσινο φως να νοσηλεύεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ όποτε το απαιτεί η κατάσταση της υγείας του σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, άναψε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Με βούλευμα (υπ΄αριθμόν 2076/2012) που εξέδωσε έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του, για άρση του περιοριστικού όρου της υποχρεωτικής παραμονής εντός του Αγίου Όρους που του είχε επιβληθεί και, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να τον τροποποιήσει ως εξής : διατηρεί την ισχύ του αλλά επιτρέπει στον ηγούμενο Εφραίμ να μεταβαίνει σε νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός του Αγίου Όρους και να παραμένει σε αυτά όσο χρόνο απαιτείται για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό τον περασμένο Μάρτιο, μετά από προσωρινή κράτηση τριών μηνών και αφού κατέβαλε εγγυοδοσία 300.000 ευρώ.

Στον κατηγορούμενο έχουν επιβληθεί ακόμα οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα των Καρυών. Πριν από ενάμιση μήνα, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με άλλο βούλευμα του, είχε επιτρέψει τη μετάβαση του ηγούμενου από την Μονή Βατοπεδίου, στην Αθήνα, για διάστημα πέντε ημερών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας του, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο..