ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» της Θράκης στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

«Όχι» της Θράκης στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

«Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση», δηλώνει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Έκτακτη σύσκεψη με ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων έχουν προγραμματίσει σήμερα, Τετάρτη, οι φορείς της Θράκης, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη μετατροπή των σχολών της Αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Οι τοπικοί φορείς της Θράκης ξεκαθάρισαν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υπουργικές διαβεβαιώσεις, ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος είπε: «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» και διευκρίνισε ότι με τη φράση αυτή εννοεί τον κοινωνικό αναβρασμό που επικρατεί στη Θράκη και θα ξεσπάσει στους δρόμους και αυτό «είναι ό,τι χειρότερο».

«Η αίσθηση μετά τη συνάντηση με τον υπουργό είναι ότι η απαξίωση συνεχίζεται με πιο απαράδεκτο ακόμα ρυθμό, δηλαδή με τη δήλωση ότι το απολύτως προσωρινό δεν μπορεί να το προσδιορίσει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπάκης και επισήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου για το κλείσιμο των τριών σχολών και τη μετατροπή τους σε χώρους υποδοχής παράνομων μεταναστών εφαρμόστηκε εν μια νυκτί.

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία για την μετατροπή σχολών αστυφυλάκων σε κέντρα κράτησης