ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικό για την εισβολή της Χρυσής Αυγής: Όλα έγιναν σωστά

Λιμενικό για την εισβολή της Χρυσής Αυγής: Όλα έγιναν σωστά

"Ολα έγιναν σωστά" υποστηρίζει το Λιμενικό για τη μεταφορά του "δράκου" της Πάρου σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο πλοίο το οποίο τον μετέφερε από τη Σύρο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται πως "η μεταγωγή του Πακιστανού συλληφθέντα πραγματοποιήθηκε την 07.08.12 από Σύρο για Πειραιά με το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR ΝΑΞΟΣ που αφίχθη την 19:45 μεταφέροντας συνολικά 724 επιβάτες, 64 ΙΧ, 10 Φ/Γ και 26 δίκυκλα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την άφιξη του πλοίου ο συνολικός αριθμός των πολιτών στην προβλήτα θα έφθανε τους 1.000 κρίθηκε σκόπιμο να μην αναπτυχθούν εμφανείς ειδικές δυνάμεις.

"Βάσει του σχεδιασμού που είχε προηγηθεί, οι ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε μη εμφανή σημεία πλησίον του λιμένα προκειμένου να επέμβουν μόνο εφόσον αυτό καθίστατο αναγκαίο.

Εντός του λιμένα υπήρχε ικανός αριθμός στελεχών Λ.Σ. πλαισιούμενος από άνδρες ασφάλειας για την επιτήρηση της περιοχής και την ασφαλή απομάκρυνση από το πλοίο του κρατούμενου.

Μετά την αποβίβαση του συνόλου των επιβατών και οχημάτων και ενώ είχε εισέλθει στο γκαράζ του πλοίου όχημα της αστυνομίας για την παραλαβή του κρατούμενου, εμφανίσθηκαν περίπου 70 διαδηλωτές της Χρυσής Αυγής με μηχανές, οι οποίοι κρατήθηκαν από τα στελέχη του Λ.Σ. σε ικανή απόσταση από το πλοίο, συμμορφούμενοι αρχικά με τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το πλοίο παρακάμπτοντας τα Λιμενικά Όργανα, δόθηκε εντολή για την άμεση απομάκρυνση του κρατούμενου, ο οποίος ήδη είχε επιβιβασθεί σε κατάλληλο όχημα της αστυνομίας. Αυτό έγινε σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να λάβουν χώρα επεισόδια και χωρίς να προκύψει κίνδυνος για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα τόσο του κρατούμενου όσο και των πολιτών που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο".

Διαβάστε επίσης:

Ένταση κατά τη μεταγωγή του Πακιστανού

Αποδοκιμασίες στις φυλακές για τον «δράκο» της Πάρου