ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του Νώε» στην Κρήτη: 5.500 πρόβατα πάνε στη Λιβύη

«Κιβωτός του Νώε» στην Κρήτη: 5.500 πρόβατα πάνε στη Λιβύη

Την «Κιβωτό του Νώε» γέμισαν κρητικοί κτηνοτρόφοι οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν εξαγωγή χιλιάδων προβάτων στη γειτονική Λιβύη.

Στον προβλήτα 6, στην περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού, παραμένει δεμένο ένα πλοίο 169 τόνων, με 5.500 ζωντανά πρόβατα τα οποία θα εξαχθούν στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το πλοίο, σημαίας Τανζανίας, παραμένει για τρίτη ημέρα στο λιμάνι, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για ένα σύγχρονο πλοίο, ό,τι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο, καθώς είναι ειδικά εξοπλισμένο με αεροτουρμπίνες και υγρασιόμετρα αλλά και πέντε ειδικά διαμορφωμένα καταστρώματα για τη φόρτωση των ζώων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει λάβει άδεια από τη Γαλλία, όντας πλήρως εξοπλισμένο ώστε τα ζώα να φθάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια και πληρώντας τους όρους της δημόσιας υγείας.

Η «χρυσή» συμφωνία των κρητών κτηνοτρόφων με τη Λιβύη έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η οικονομία είναι σε ύφεση, ως εκ τούτου πρόκειται να δώσει μία ανάσα ζωής στον κτηνοτροφικό κλάδο και την ντόπια οικονομία.