ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες Αρκαδία και Άγιο Όρος

Στις φλόγες Αρκαδία και Άγιο Όρος

Πάνω από 28 φωτιές έχουν εκδηλωθεί από τις 06:00 το πρωί στη χώρα, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες καμένα στρέμματα γης.

Ωστόσο, σοβαρές είναι έξι, εκ των οποίων οι τέσσερις ξέσπασαν χθες, Τετάρτη. Η Αρκαδία και η Ουρανούπολη έχουν κηρυχτεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν απειλείται πια ο οικισμός της Ουρανούπολης

Ο πύρινος εφιάλτης στο Άγιο Όρος ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δύσβατη περιοχή στη θέση Μονοξυλίτης του Αγίου Όρους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη το Συντονιστικό Περιφερειακό Κέντρο της Πυροσβεστικής για να αποφασίσει εάν χρειάζεται η περαιτέρω κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων.

Ήδη, στην Ουρανούπολη έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη που σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή των Δήμων του νομού Χαλκιδικής, αλλά και των Δήμων των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Αναζωπυρώσεις σε Αρκαδία και Κορινθία

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης.

Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον την προεδρία του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, για τον συντονισμό της κατάσβεσης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχτεί η περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες και στο Δομοκό

Πύρινο μέτωπο ξέσπασε σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στο Νεοχώρι, Δομοκού.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 26 άνδρες, οχτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο Πετζετέλ.

Καίγονται και τα Χανιά

Πυρκαγιά ξέσπασε στα Χανιά ανάμεσα στην περιοχή Θέρισος και Δράκωνα.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες, οχτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη φωτιά και στο Μεσολόγγι

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σταμνά, στο Μεσολόγγι.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 άνδρες και τέσσερα Πετζετέλ.

Διαβάστε επίσης: Μάχη με τις φλόγες και στο Δομοκό

Πύρινο μέτωπο και στα Χανιά

Φωτιά και στο Μεσολόγγι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουρανούπολη

Φωτιά στις Αλυκές Βόλου

Πυρκαγιά Αρκαδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές