ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μουσουλμάνοι βαφτίζονται Χριστιανοί

Ρόδος: Μουσουλμάνοι βαφτίζονται Χριστιανοί

Συνεχίζει ακάθεκτος το κοινωνικό του έργο ο Παπά Χρήστος του Αγίου Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε πριν από λίγο καιρό.

Το συσσίτιο προς 50 οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι σταθερό και μέσα στο Σεπτέμβριο θα προχωρήσει και πάλι σε μοίρασμα τροφίμων προς τους ανθρώπους που δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Όμως ο Παπά Χρήστος δεν σταματά σε αυτά. Ήδη ετοιμάζεται να βαπτίσει χριστιανούς, μουσουλμάνους που συνεργάζονται μαζί του στο σημαντικό έργο που προσφέρει στη κοινωνία μας, όπως διαβάζουμε στο verena.gr.

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει την κατήχηση στην Οικογένεια του μουσουλμάνου καπετάνιου Τσετίν Καραοσμάν, του ψαρά που δίνει απλόχερα συχνά-πυκνά ψάρια που ψαρεύει στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι βαπτίσεις. Μέσα από τη βοήθεια που προσφέρει στους συμπολίτες του ο Τσετίν Καραοσμάν ήρθε κοντά στο Χριστιανισμό και σύντομα θα ανήκει στο πλήρωμα της εκκλησίας. Όμως δεν είναι μόνο η οικογένεια Καραοσμάν, είναι και μια άλλη μουσουλμάνα από το Μαρμαρίς που έρχεται για κατήχηση και αυτή τον Άγιο Παντελεήμονα από τον παπά Χρήστο. Θέλει να γίνει χριστιανό και αυτό θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αφού ολοκληρωθεί στο στάδιο της κατήχησης.

Μέσα σε όλα αυτά η ενορία του Αγίου Παντελεήμονα ανέλαβε να ανακαινίσει ένα μικρό, ιδιωτικό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται κοντά στη Κόκκινη Πόρτα της Παλιάς Πόλης. Ο ιδιώτης το παραχώρησε στην ενορία και ο Παπά Χρήστος έχει αναλάβει να το ανακαινίσει και να το παραδώσει τους πιστούς.

Ροή Ειδήσεων