ΕΛΛΑΔΑ

Κοντά στη σύλληψη των δραστών που μαχαίρωσαν τους Ινδούς στο Ρέθυμνο

Κοντά στη σύλληψη των δραστών που μαχαίρωσαν τους Ινδούς στο Ρέθυμνο

Μια ανάσα απο την σύλληψη των δραστών που την περασμένη Πέμπτη επιτέθηκαν εναντίον τεσσάρων Ινδών σε στάση λεωφορείου στο Σφακάκι είναι οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, όπως διαβάζουμε στο prismanews.gr

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν απο την έρευνα της ασφάλειας οι νεαροί δράστες που επιτέθηκαν με μαχαίρι στους ανυποψίαστους Ινδούς είναι χωρίς αμφιβολία ντόπιοι .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα Νέα, αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στις ταυτότητες των δραστών, ενώ εκτιμούν πως το περιστατικό είναι ρατσιστικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα άτομα που πρωτοστάτησαν στην επίθεση δεν ανήκουν σε κάποια οργανωμένη εθνικιστική - ρατσιστική ομάδα αλλά είναι επηρεασμένα από συμπεριφορές μελών ρατσιστικών ομάδων.

To χρονικό

Tο πρωί της 9ης Αυγούστου, επτά συνολικά υπήκοοι Ινδίας, που ζουν και εργάζονται νόμιμα στο Ρέθυμνο, περίμεναν το λεωφορείο σε στάση, προκειμένου να επιβιβαστούν και να πάνε στις εργασίες τους. Εκείνη την ώρα, πέρασε από το σημείο ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Οι νεαροί βγήκαν απο το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν χωρίς λόγο σε έναν από τους Ινδούς. Τρεις Ινδοί επιχείρησαν να τον βοηθήσουν με αποτέλεσμα οι νεαροί να επιτεθούν και σε αυτούς και να τους τραυμάτησαν με μαχαίρι.