ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΕΔ: Ικανοποίηση για την απομάκρυνση των Ρομά από τον Βοτανικό

ΠΕΕΔ: Ικανοποίηση για την απομάκρυνση των Ρομά από τον Βοτανικό

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την άμεση απομάκρυνση των Ρομά από την περιοχή του Βοτανικού εξέφρασε η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΕΕΔ «τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις μας υπέστησαν μεγάλο πλήγμα από παράνομες δραστηριότητες που είχαν ορμητήριο τον καταυλισμό της περιοχής του Βοτανικού. Η έξαρση των παρανόμων δράσεων των τελευταίων μηνών έγινε γνωστή στις αρχές με τα συνεχή υπομνήματα που υποβάλλαμε μετά από καθημερινές καταγγελίες των μελών μας».

Στη συνέχεια η Ένωση έκανε λόγο για μία άψογη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, των ΜΑΤ και της Πυροσβεστικής «για την εξάλειψη της εστίας που αποτελούσε το βασικό πυρήνα υψηλής παραβατικότητας στην Αθήνα, έστω κι αν οι αποφάσεις χρειάστηκε να ληφθούν στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο.

«Η ελευθέρωση της περιοχής αυτής, αν και ιδιωτική, ενδέχεται να συγκεντρώσει γύρω στις 30 διαμεταφορικές επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες του χώρου προχωρήσουν σε επένδυση σύγχρονων εγκαταστάσεων και ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί χωροταξικά μέσα από τη διπλή ανάπλαση.

Η δημόσια ωφέλεια από τις φθορές που προκαλούνταν από τις παράνομες δραστηριότητες αγγίζουν τα 800 εκατ. για την Περιφέρεια και 400 εκατ. για το Δήμο Αθηναίων σε καθάρισμα κάδων container, φρεατίων, ρεμάτων κ.λπ.».

«Ευχόμαστε ότι τμήμα της ωφέλειας θα χρησιμοποιηθεί για την καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεών μας μέχρι την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του κλάδου στο Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ, κλείνοντας τονίζεται ότι «Η ΠΕΕΔ ευχαριστεί δημόσια τις παραπάνω αρχές για την αποτελεσματική και άμεση δράση τους στην περιοχή του Βοτανικού και εύχεται να αντιμετωπιστεί όμοια και η περίπτωση της Δυτικής Αττικής όπου υπάρχουν αντίστοιχα ορμητήρια παράνομων δραστηριοτήτων».