ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε Εργαστήρι του Αριστοτελείου

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε Εργαστήρι του Αριστοτελείου

Θύμα της οικονομικής κρίσης και το... Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το πρωί το ρεύμα στο Εργαστήρι Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών του Ιδρύματος, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, προς την επιχείρηση. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση στων πρυτανικών αρχών, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μέσα σε 3 περίπου ώρες.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής του Εργαστηρίου και καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής, Ανδρέας Θρασυβούλου, στις 10 το πρωί εμφανίστηκε υπάλληλος της ΔΕΗ και χωρίς να προειδοποιήσει κατέβασε το διακόπτη με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

«Εγείρει ερωτήματα αυτήν η ενέργεια της ΔΕΗ. Δεν ξέρω γιατί επελέγη το Εργαστήρι μας. Έχουμε ακριβό εξοπλισμό μέσα -χρωματογράφους, φασματογράφους, καταψύκτες- πλούσια εργαστηριακά δείγματα από ερευνητικές δουλειές και συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια. Ο εξοπλισμός κινδύνεψε να υποστεί ζημιές αλλά ευτυχώς η διάρκεια της διακοπής ήταν μικρή και δεν συνέβησαν ζημιές», είπε στο ΑΜΠΕ ο κ. Θρασυβούλου.

Η αιτιολογία για αυτήν την ενέργεια -κατά τον κ. Θρασυβούλου- ήταν ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο χρωστάει χρήματα στη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλο, το χρέος προς την Επιχείρηση ανέρχεται για την τελευταία 2ετία στα 5,5 εκατ. ευρώ. «Ήταν μία αψυχολόγητη ενέργεια. Δεν είμαστε κακοπληρωτές. Τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, εξαιτίας των περικοπών στην χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων», είπε ο κ. Μυλόπουλος.

«Το ζήτημα έληξε -συνέχισε- καθώς έστειλα επιστολή στον γενικό διευθυντή της ΔΕΗ με την οποία τον διαβεβαίωσα ότι μόλις λάβουμε χρήματα από την επόμενη χρηματοδότηση θα αποπληρώσουμε μέρος των οφειλών»,

Ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι το ύψος της φετινής χρηματοδότησης του ΑΠΘ ανέρχεται σε 25,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περυσινή και υπογράμμισε ότι τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ιδρύματος.

Ροή Ειδήσεων