ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο στο ξενοδοχείο που δούλευε ο Πακιστανός

Λουκέτο στο ξενοδοχείο που δούλευε ο Πακιστανός

Ποινή κλεισίματος 5 ημερών επέβαλε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο Πακιστανός λαθρομετανάστης δράστης του βίαιου τραυματισμού της 15χρονης στην Πάρο.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησε, κατ' εντολή του υπουργού, ελέγχους τόσο στο ξενοδοχείο που εργαζόταν ο Πακιστανός, όσο και σε λοιπές επιχειρήσεις της περιοχής. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ανάλογη παράβαση και επιβλήθηκε αντίστοιχη ποινή σε μία ακόμα επιχείρηση που απασχολούσε παράνομους μετανάστες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής του, η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, επιδιώκεται η προστασία του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και η αποθάρρυνση της εισόδου και της παραμονής στη χώρα των λαθρομεταναστών.

Ροή Ειδήσεων