ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Χίο – Κόλαση στη Καλαμπάκα

Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Χίο – Κόλαση στη Καλαμπάκα

Μεγάλες αναζωπυρώσεις έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα στο κέντρο της Χίου απ’ όπου ξέσπασε αρχικά η πυρκαγιά και συγκεκριμένα στο βουνό Καλόγερος πάνω από τα Αυγώνυμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η κατεύθυνση των ανέμων σπρώχνουν την φωτιά πλέον από τα κεντρικά του νησιού προς τα βόρεια και αυτό δημιουργεί τεράστια ανησυχία, μην δημιουργήσει μια ακόμα ανεξέλεγκτη κατάσταση αυτή τη φορά προς το υπόλοιπο νησί. Την ίδια ώρα το χωριό Μεγάλη Κερασιά στην Καλαμπάκα απειλείται άμεσα από μεγάλη και ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έχει περικυκλώσει τον οικισμό και καίγεται χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Μάλιστα, ήδη έχουν παραδοθεί στις φλόγες στάνες και παραπήγματα στις παρυφές του οικισμού, ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη να προστατέψουν το χωριό. Εξαιτίας του γεγονότος, ότι η πυρκαγιά είναι δίπλα και στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 30ο – 63ο χλμ., ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Εγνατία Οδό και Επαρχιακή Οδό Μουργκανίου – Γρεβενών.

Την ίδια ώρα εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην Ζάκυνθο με συνολικά 7 εστίες, ένα τεράστιο μέτωπο στα κεντρικά του νησιού, άλλες δύο εστίες σε Βορρά και Νότο που ξέσπασαν χθες και άλλες δύο κοντά στις μεγάλες εστίες του κέντρου του νησιού που ξέσπασαν νωρίτερα με τελευταία λίγο πριν τις 6 το απόγευμα που ξέσπασε στο Γαλαρό. Το δυσκολότερο όλων των παραγόντων στο νησί είναι, ότι είναι αδύνατον να τεθούν οι πυρκαγιές υπό έλεγχο, τη στιγμή όπου συνεχίζουν ακόμα και σήμερα οι εμπρηστές να προκαλούν ανενόχλητοι νέες εστίες για να διασπούν τις δυνάμεις, ώστε να καεί ανενόχλητο το κέντρο του νησιού.

Παράλληλα, σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στο Αφράτο Αγρινίου και στον Αυλώνα Μεσσηνίας, χωρίς ωστόσο επικίνδυνα ενεργά μέτωπα παρά μόνο μικροεστίες.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Καλαμπάκα – Απειλείται οικισμός

Χίος: Ξέφυγε και πάλι η φωτιά