ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν τους διαρρήκτες μέσω του TeamViewer

Βρήκαν τους διαρρήκτες μέσω του TeamViewer

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Δύο πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από μία διάρρηξη εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας μέσω του... ηλεκτρονικού προγράμματος απομακρυσμένης διαχείρισης (TeamViewer)!

Πρόκειται για τη διάρρηξη που σημειώθηκε τον Μάρτιο σε σπίτι του Παλαιού Φαλήρου.

Δράστες είναι μία γυναίκα και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου σχετική υποβληθείσα μήνυση που αφορούσε διάρρηξη οικίας στο Παλαιό Φάληρο, η οποία τελέστηκε την 29.03.2012, από άγνωστα άτομα. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από αυτό αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, μεταξύ των οποίων και δύο φορητούς υπολογιστές (laptop), όπου ήταν εγκατεστημένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης (TeamViewer).

Μετά από συστηματική ψηφιακή ανάλυση και έρευνα του εν λόγω προγράμματος ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών. Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της γυναίκας στον Πειραιά, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ένας από τους δύο φορητούς υπολογιστές, που είχαν κλαπεί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η γυναίκα είχε αγοράσει το φορητό υπολογιστή από τον αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.