ΕΛΛΑΔΑ

Για κινητοποιήσεις προειδοποιούν δικαστικοί, γιατροί και ένστολοι

Για κινητοποιήσεις προειδοποιούν δικαστικοί, γιατροί και ένστολοι

Μήνυμα στην κυβέρνηση για σειρά διαμαρτυριών, εφόσον προχωρήσουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί, ένστολοι και πανεπιστημιακοί, εφόσον προχωρήσουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα επιχειρήσει να αναστρέψει το κλίμα κατά τη συνάντησή του τόσο με τους ενστόλους (14:00) όσο και με τους πανεπιστημιακούς (15:00).

Οι κινητοποιήσεις των ενστόλων

Οι ένστολοι έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρίες τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ προετοιμάζονται για πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο την Πέμπτη.

«Λευκή» απεργία από τους δικαστικούς

Δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν και οι δικαστές, καθώς το ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή αποφάσισε να εισηγηθεί στα μέλη του τη συμμετοχή στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο καθώς και στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες Εφετειακές έδρες στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12.30μ.μ. Παράλληλα, θα διακοπούν οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων και η λειτουργία των εισαγγελικών γραφείων.

Μάλιστα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι σε περίπτωση περικοπής των μισθών των δικαστικών, θα προτείνει:

Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί ειδικότερα.

•Χειρισμό των δικογραφιών εντός του ωραρίου

•Τέλος στην ενασχόληση των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα παρουσία τους σε αθλητικούς χώρους, δημόσιες συγκεντρώσεις κ.λπ. εκτός του ωραρίου.

•Άμεση προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων

Υποβολή παραιτήσεων των Εισαγγελικών Λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Σε θέση μάχης πανεπιστημιακοί και γιατροί

Κάθε συζήτηση για νέα μείωση των αποδοχών απορρίπτουν οι πανεπιστημιακοί, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα ώστε να καθοριστούν οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΣΥ.