ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή παραμένει ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στη φυλακή παραμένει ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, πήρε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Ο κατηγορούμενος στη συμπληρωματική του απολογία, που είχε γίνει στις αρχές του καλοκαιριού είχε δώσει στον ανακριτή σημαντικά στοιχεία τόσο για τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και σε άλλους συγκατηγορουμένους εισφέροντας μάλιστα πληροφορίες για τον ρόλο που φέρονται να έχουν διαδραματίσει πρόσωπα άγνωστα στη δικαιοσύνη.

Ο ανακριτής ωστόσο, υιοθετώντας παράλληλα και τη σχετική εισαγγελική πρόταση- αποφάσισε να κρατήσει στη φυλακή τον κατηγορούμενο, ο οποίος διεκδικούσε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης επικαλούμενος και σοβαρούς λόγους υγείας.

Την ίδια τύχη επιφύλαξε ο δικαστικός λειτουργός για τον επίσης προφυλακισμένο επιχειρηματία στην « υπόθεση Τσοχατζόπουλου » Αστέριο Οικονομίδη, ενώ αναμένεται η ανακριτική διάταξη για την τύχη της Βίκυς Σταμάτη.

Το ενδιαφέρον πάντως , στρέφεται πλέον στις συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων που αναμένεται να γίνουν εντός των ημερών , υπό το βάρος όλων των νέων ανακριτικών δεδομένων και στοιχείων που έχει συγκεντρώσει ο κ. Μαλλής τους μήνες που μεσολάβησαν από την προφυλάκισή τους μέχρι σήμερα