ΕΛΛΑΔΑ

Το ειδικό μισθολόγιο στο επίκεντρο της συνεδρίασης των πρυτάνεων

Το ειδικό μισθολόγιο στο επίκεντρο της συνεδρίασης των πρυτάνεων

Οι πρυτάνεις αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο, Τετάρτη, υπό την σκιά της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στα Ιδρύματα και στους λειτουργούς τους.

Πρόκειται για την πρώτη τους συνεδρίαση για το νέο ακαδημαϊκό έτος, στην οποία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι περικοπές των αποδοχών των πανεπιστημιακών.

Οι πανεπιστημιακοί έχουν εκφράσει ήδη τις αντιθέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν άδικη την περικοπή των μισθών του στο πλαίσιο των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Παράλληλα, θα συζητηθούν τα λειτουργικά προβλήματα των πανεπιστημίων, τα οποία προέκυψαν λόγω της υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων. Επίσης, η εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια, μετά τις αλλαγές που επήλθαν στον γνωστό ως «νόμο Διαμαντοπούλου». Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για το ενδεχόμενο της κατάργησης των εντύπων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Πάντως, οι Πανεπιστημιακοί μελετούν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, γεγονός που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξεταστική περίοδο που αρχίζει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, στις προθέσεις των πρυτάνεων είναι η οποιαδήποτε κινητοποίηση να μην περιλαμβάνει κλείσιμο των Ιδρυμάτων.