ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ με απαγωγή και θάνατο Πακιστανού από ασιτία

Σοκ με απαγωγή και θάνατο Πακιστανού από ασιτία

Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε 23χρονος Πακιστανόςστην περιοχή του Καλαθά του δήμου Ήλιδας.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr πίσω από τη δολοφονία κρύβονται έξι ομοεθνείς του. Ο 23χρονος ανευρέθη θαμμένος χθες νωρίς το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή κοντά στο φράγμα του Πηνειού και τα αποτελέσματα της νεκροψίας- νεκροτομής θα δείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου του νεαρού, ο οποίος φέρεται ότι βασανίστηκε από τους απαγωγείς του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο θάνατο.

Ήδη από χθες έχει συλληφθεί ο ένας εκ των έξι Πακιστανών που εμπλέκονται στην υπόθεση και είναι αυτός που υπέδειξε στις Αστυνομικές αρχές το ακριβές σημείο που είχε ταφεί ο 23χρονος, σε μία δύσβατη χαράδρα βάθους 100 μέτρων ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση στην περιοχή του Καλαθά του δήμου Ήλιδας και πιο συγκεκριμένα στο σημείο του Αγίου Φωκά.

Για την μεταφορά του 23χρονου από το σημείο, που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση αφού ήταν θαμμένος εκεί από τα μέσα Αυγούστου, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που διήρκησε αρκετές ώρες, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αττικής.

Τον παραπλάνησαν

Η υπόθεση με την εξαφάνιση του 23χρονου από το Πακιστάν τοποθετείται στις 13 Αυγούστου 2012, δηλαδή πριν από 26 ημέρες και από τότε μέχρι και χθες οι Αστυνομικές αρχές τον αναζητούσαν, χωρίς ωστόσο κανείς να περιμένει την τραγική αυτή κατάληξη.

Ο 23χρονος διέμενε με την οικογένειά του στην Αττική και σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγείλει οι οικείοι του στις αστυνομικές αρχές, στα μέσα Αυγούστου δέχτηκε τηλεφώνημα από ομοεθνείς του, οι οποίοι τον κάλεσαν να μεταβεί στην Ηλεία, όπου είχαν βρει εργασία.

Ο νεαρός πήρε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και στις 13 Αυγούστου αποβιβάστηκε στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, όπου του είχαν πει ότι θα τον περίμεναν οι ομοεθνείς του, με την ελπίδα ότι θα έβρισκε εργασία σε αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή.

Τα πράγματα όμως δεν εκτυλίχθηκαν έτσι, αφού οι έξι Πακιστανοί είχαν άλλα στο μυαλό τους και όταν ο 23χρονος αποβιβάστηκε στη Νέα Μανωλάδα τον έπιασαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον μετέφεραν στην ερημική τοποθεσία, μέσα στη χαράδρα στην περιοχή του Καλαθά.

Βίωσε τη φρίκη

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ο εφιάλτης για τον ίδιο αλλά και για τους δικούς του ανθρώπους. Οι Πακιστανοί γνωστοποίησαν την απαγωγή του 23χρονου στους οικείους του και ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή του. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ζητούσαν το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ και όσο περνούσαν οι ώρες, μειώνονταν και οι απαιτήσεις τους.

Οι συγγενείς του 23χρονου μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Πετραλώνων Αττικής, όπου και κατήγγειλαν την απαγωγή και άμεσα ενημερώθηκε και το Τμήμα Ασφαλείας Αττικής και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του απαχθέντος.

Την ίδια ώρα ο 23χρονος βίωνε τη φρίκη, αφού μετά την απαγωγή του και τη μεταφορά του στην ερημική τοποθεσία, οι δράστες τον έδεσαν από δύο δένδρα και του έδιναν για δύο τρεις ημέρες μόνο νερό και ένα ξεροκόμματο για φαγητό, απειλώντας τον και βασανίζοντάς τον, ενώ του έλεγαν ότι δεν πρόκειται να φύγει από το σημείο μέχρι να καταβληθούν τα λύτρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει στις αστυνομικές αρχές ο 22χρονος που έχει συλληφθεί, την τρίτη ημέρα που πήγαν οι δράστες στο σημείο, βρήκαν τον 23χρονο νεκρό και μην έχοντας άλλη επιλογή έσκαψαν ένα λάκκο βάθους μισού μέτρου και τον έθαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη του.

Τον αναγνώρισε ο θείος

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι αρχές συνέχισαν να ψάχνουν και προ ημερών ο θείος του 23χρονου είδε στην Αθήνα τον ένα εκ των έξι δραστών, τον αναγνώρισε ως έναν από τους ανθρώπους που είχε προτείνει δουλειά στο νεαρό και αμέσως πήγε και το κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν και προσήγαγαν τον 22χρονο Πακιστανό στο Τμήμα Ασφαλείας Αττικής, ο οποίος ομολόγησε την πράξη και το βράδυ της Τετάρτης δόθηκε σήμα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Χθες, γύρω στις 12 το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αττικής μετέφεραν τον 22χρονο Πακιστανό στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και με τη συνδρομή των Ηλείων αστυνομικών λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, συνοδεία του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ηλείας κ. Σάκη Τόκα και του διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξη Μπίρμπα, μετέβησαν στην ερημική περιοχή του Καλαθά, όπου ο Πακιστανός τους υπέδειξε το σημείο που είχαν θάψει τον 23χρονο ομοεθνή τους.