ΕΛΛΑΔΑ

Απομακρύνουν τον αμίαντο από σχολεία στον Άγιο Νικόλαο

Απομακρύνουν τον αμίαντο από σχολεία στον Άγιο Νικόλαο

Εργολαβική σύμβαση υπεγράφη στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Νικόλαου για το έργο «Αντικατάσταση Στοιχείων Αμιάντου στο Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου –Λυκείου Νεάπολης Λασιθίου».

Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης και ο κ. Καφεστίδης Νικόλαος , εργολάβος δημοσίων έργων. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Μαρής και κ. Μιχάλης Κερούλης.

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης υπογράμμισε σχετικά με τις εργασίες που θα γίνουν τα εξής: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο η αντικατάσταση του αμιάντου στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Νεάπολης και ξεκινά άμεσα. Υπήρξε πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας, των γονέων και της κοινωνίας της Νεάπολης, δεδομένου ότι αφορούσε θέματα υγείας των μαθητών.

Τα ειδικά συνεργεία που ανέλαβαν την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου έχουν μεγάλη εμπειρία και διαθέτουν ειδικές γνώσεις ώστε να μη δημιουργηθούν ζητήματα δημόσιας υγείας. Επίσης έχουν ληφθεί ειδικά τεχνικά μέτρα για την αντικατάσταση των στοιχείων του Αμιάντου σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη».