ΕΛΛΑΔΑ

Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στον χορό των κινητοποιήσεων

Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στον χορό των κινητοποιήσεων

Συνάντηση και με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) είχε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.

Η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η προγραμματισμένη συνάντηση και με την παρουσία των εκπροσώπων των ιδιοκτητών κατέληξε σε «διμερή», δηλαδή ΟΙΕΛΕ-Υπουργείου, αφού αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εκφράζουν τη σφοδρή αντίθεσή τους «στις περικοπές του ενιαίου μισθολογίου του δημοσίου και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αφού ο Υφυπουργός περιορίστηκε, να ακούσει μόνο την αντιπροσωπεία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., και να δηλώσει ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τον τριμερή (;) διάλογο, χωρίς να δεσμευθεί για καμία ενέργεια του Υπουργείου».

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι το υπουργείο έκανε «δώρο» στους ιδιοκτήτες «τις πολυπόθητες μειώσεις μισθού που μάταια επιχειρούσαν επί διετία» και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς της ΔΟΕ, που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και της ΟΛΜΕ, που έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Απογοητευμένος ο Α. Τσίπρας για την κατάσταση στην εκπαίδευση