ΕΛΛΑΔΑ

Παραπομπή Κουβελου για το ένα εκατ. ζητα ο εισαγγελέα​ς

Παραπομπή Κουβελου για το ένα εκατ. ζητα ο εισαγγελέα​ς

Εδώλιο για το σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο δείχνει εισαγγελική πρόταση η οποία τον παραπέμπει για κακούργημα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας με εισήγηση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητεί την παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες). Αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στο περιβόητο 1 εκατ. δολάρια, από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ το οποίο δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 (χρήση 2010).

Για την ίδια υπόθεση είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με σχετικό έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη, αίτημα το οποίο εκκρεμεί.

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη αυτή για το 1 εκατ. δολάρια είχε κάνει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία με αναφορά της στον Άρειο Πάγο ζητούσε τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο του κ. Νικολούδη.