ΕΛΛΑΔΑ

«Αφήνουμε στη δικαιοσύνη του Θεού όσους εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο»

«Αφήνουμε στη δικαιοσύνη του Θεού όσους εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο»

ΟΣεβασμιότατοςΜητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ με δήλωσή του στο newsbomb.gr τίθεται κατά των επιτήδειων που εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook.

Έντονες αντιδράσεις στην ορθόδοξη κοινότητα έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του newsbomb.gr αναφορικά με την ύπαρξη σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο Facebook και εμπαίζει τον Γέροντα Παΐσιο, αλλά και την Ορθοδοξία γενικότερα.

Η σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» προκαλεί την οργή των Ορθοδόξων που με αλλεπάλληλα μηνύματα απαιτούν να διαγραφεί από το Facebook η εμετική σελίδα που προσβάλει την θρησκεία και τα πιστεύω τους.

Στην μεγάλη εκστρατεία του το newsbomb.gr συμμετέχουν και οι ιεράρχες της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του newsbomb.gr και με δήλωσή του παρεμβαίνει και κατακεραυνώνει όσους τα βάζουν με την Ορθοδοξία και τον Γέροντα Παΐσιο.

Χαρακτηρίζει «μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας» τον Γέροντα Παΐσιο, ενώ ζητά να «αφήσουμε στα χέρια και στη δικαιοσύνη του Θεού» όσους εμπαίζουν το όνομά του.

Ολόκληρη η δήλωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ:

«Δεν είναι υπερβολή να γράψει κανείς και να πει ότι αυτό που αναφέρεται στις μεγάλες ασκητικές μορφές της Εκκλησίας μας, ότι «την οικουμένην εστήριξαν ταις ευχαίς αυτών», συμβαίνει και για τη μορφή του Γέροντος Παϊσίου.

Α) Στήριξε την οικουμένη με τις ευχές του αφού έφτασε στο σημείο της θεώσεως και η αγάπη του προς Θεό μετατράπηκε συγχρόνως και αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Β) Στήριξε την οικουμένη με τις ευχές του αφού η προσευχή του για κάθε άνθρωπο γινόταν στήλη πυρός που έφτανε στο θρόνο του Θεού.

Πρόκειται για έναν μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας και αυτό φαίνεται από τις χιλιάδες λαού που συρρέουν καθημερινά στην Ιερά Μονή του Προδρόμου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσουν τον τάφο του.

Προσωπικά καταθέτω και τη δική μου μαρτυρία περί της Αγιότητός του και όταν ζούσε αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του, απολαμβάνοντας ζωντανή την παρουσία του πολλές φορές στη ζωή μου.

Γι' αυτούς οι οποίοι φτάνουν στο σημείο του εμπαιγμού του προσώπου του, στη συγκεκριμένη περίπτωση σε σελίδα του facebook: τους αφήνουμε στα χέρια και στη δικαιοσύνη του Θεού.

Αν ζούσε ο Γέροντας Παΐσιος, θα τους θεωρούσε ως τους μεγαλύτερους ευεργέτες του.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο στην εποχή μας να εμπαίζονται οι Άγιοι αλλά και να βλαστημάται το όνομα του Χριστού, της Παναγίας μας και του σώματος του Χριστού, που είναι η Αγία μας Εκκλησία.

Το μόνο που έχω να πω είναι, ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ».

Το link της σελίδας είναι:

https://www.facebook.com/gerontas.pastitsios?ref=stream.

Για να κάνετε "Report" (αναφορά) στην σελίδα:

1) Επιλέξτε δεξιά από το "Message" την επιλογή "Report Page"

erport4

2) Στην συνέχεια κλικάρετε την επιλογή "Hate Speech" και επιλέξτε την επιλογή "Τargets a religious group"

Capture6

3) Tέλος κλικάρετε την επιλογή Report to Facebook και επιλέξτε "continue"

Capture7

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Γρεβενών:Γελοία πρόσωπα όσοι εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο

Συνεχίζουν να εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook

Ρoή Ειδήσεων