ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστοί και σήμερα οι Δήμοι της χώρας

Κλειστοί και σήμερα οι Δήμοι της χώρας

Κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη οι Δήμοι της χώρας λόγω της κινητοποίησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για την ελλιπή χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει περαιτέρω τους πόρους που προορίζονται για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου το ΔΣ της ΚΕΔΕ, προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με τον υπουργών Οικονομικών, οι δήμαρχοι διεμήνυσαν στον κ. Στουρνάρα ότι ήδη 14 δήμοι της χώρας δεν κατέβαλαν τους μισθούς των εργαζομένων ενώ αρκετοί άλλοι δυσκολεύτηκαν να τους καταβάλουν.

Προειδοποίησαν δε, ότι αν δεν αποδοθούν τα προϋπολογισθέντα, δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ προορίζεται μεταξύ άλλων για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων και τη μεταφορά των μαθητών, τον επόμενο μήνα περίπου 100 δήμοι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών.

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι μετά την εκταμίευσή της επόμενης δόσης θα συζητήσουν αναλυτικά και κατά προτεραιότητα όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης: Σε στάση πληρωμών οδηγούνται οι Δήμοι