ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Κάντε όλη την πόλη Λαϊκή Αγορά!

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Κάντε όλη την πόλη Λαϊκή Αγορά!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, προειδοποιεί πως αν δεν παρθούν μέτρα για πάταξη του παραεμπορίου τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στις Λαϊκές Αγορές, θα βγάλει τα εμπορεύματά του στους δρόμους, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει "Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα διασφαλιζόταν με κάθε τρόπο η νομιμότητα και η ομαλή λειτουργία της αγοράς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.

Την τελευταία μάλιστα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του, στις 9-7-2012 στην Περιφέρεια, ο σύλλογός διαμέσου του προέδρου του, είχε δηλώσει ότι εάν μέσα σε ένα μήνα δεν υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πάταξης του παραεμπορίου και δεν αρχίσουν να λειτουργούν στις λαϊκές αγορές οι προβλεπόμενες από το νόμο ταμιακές μηχανές, τότε οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους με μετατροπή της πόλης σε μια απέραντη λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί χωρίς ταμειακές μηχανές.

Το περιθώριο του ενός μηνός έχει παρέλθει χωρίς οποιαδήποτε ουσιαστική εξέλιξη και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υλοποιήσουμε τις προειδοποιήσεις."

Ενεργοποιώντας σχετική απόφαση του διοικητικού μας συμβουλίου, προτείνει στους εμπόρους του Ηρακλείου ως πρώτο βήμα αντίδρασης το Σάββατο 15/09/2012 να εκθέσουν τα εμπορεύματά τους μετατρέποντας την αγορά του Ηράκλειο σε «λαϊκή αγορά». Όσον αφορά το ΦΠΑ, μια και οι ταμειακές μηχανές θα είναι κλειστές, δεν θα πρέπει να εισπράττεται αλλά να προσφέρεται ως έκπτωση στο καταναλωτικό κοινό."

Ρoή Ειδήσεων