ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές παριστάνουν τους ενοικιαστές και σκοτώνουν τα θύματα τους

Ληστές παριστάνουν τους ενοικιαστές και σκοτώνουν τα θύματα τους

Τρόμος από τη συμμορία των αδίστακτων κακοποιών που παριστάνουν τους υποψήφιους ενοικιαστές και στη συνέχεια ληστεύουν τα θύματα τους.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, διαφορετικοί δράστες, αλλά με το ίδιο "σατανικό" κόλπο, δολοφόνησαν ένα ζευγάρι στον Πειραιά και μία 67χρονη γυναίκα στα Ιωάννινα! Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ερευνούν και άλλες ληστείες στην Αττική με την ίδια μέθοδο, αλλά και μία δολοφονία στην Πάτρα...

Η «παγίδα» του ενοικιαστηρίου

Η μέθοδος είναι απλή, αλλά αποτελεσματική. Οι αδίστακτοι δράστες βλέπουν μία αγγελία ενοικίασης σπιτιού σε εφημερίδα ή στην είσοδο της πολυκατοικίας και στη συνέχεια τηλεφωνούν τον ιδιοκτήτη με την πρόφαση πως ενδιαφέρονται και κλείνουν ραντεβού για να δουν το ακίνητο. Μόλις όμως φτάσουν στο σημείο και βρεθούν μόνοι με τον ιδιοκτήτη, τότε βγάζουν όπλο ή μαχαίρι και αφαιρούν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα που έχει πάνω ο ιδιοκτήτης.

Η διπλή δολοφονία στον Πειραιά

Στην «παγίδα» θανάτου του ενοικιαστηρίου έπεσε και ένα ζευγάρι στον Πειραιά την περασμένη Πέμπτη. Οι ληστές είδαν την αγγελία στην πολυκατοικία της οδού Καλλέργη 38 που έγραφε, ότι νοικιάζεται διαμέρισμα δευτέρου ορόφου και τηλεφώνησαν στον διαχειριστή για να τους το δείξει. Ο 63χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Αίγυπτο, ανυποψίαστος έκλεισε ραντεβού με τους δολοφόνους του.

Όταν τους πήγε στο διαμέρισμα εκείνοι τον μαχαίρωσαν στο θώρακα και αφού πήραν τα κλειδιά του σπιτιού του που βρίσκεται στον τρίτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, δολοφόνησαν με το ίδιο μαχαίρι την 60χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας βρήκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, κομμένα φρούτα και καφέ σε ένα τραπέζι, τα οποία εξετάζεται εάν έχουν σχέση με τους δολοφόνους...

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές έπνιξαν 67χρονη

Τον περασμένο Μάιο, στα Ιωάννινα μία 67χρονη γυναίκα έπεσε και εκείνη θύμα της ίδιας παγίδας θανάτου. Πέντε Γεωργιανοί, αφού προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές, την έδεσαν, την φίμωσαν και στη συνέχεια πήγαν στο διαμέρισμα του θύματος και προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα χρηματοκιβώτιο. Η 67χρονη βρήκε φρικτό θάνατο από ασφυξία ! Η αστυνομία συνέλαβε πέντε Γεωργιανούς, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συμπτριώτες τους, ηλικίας 25 και 43 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία το κίνητρο πίσω από το διπλό φονικό στην οδό Καλλέργη

Μπαράζ ληστειών το βράδυ στην Αττική!