ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Κοινωνικό φροντιστήριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών

Χανιά: Κοινωνικό φροντιστήριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών

Στη λειτουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών» προχωρά ο δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα.

Οι γλώσσες που θα μπορούν να διδαχθούν οι υποψήφιοι μαθητές είναι τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά και τα ρωσικά.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, δεν θα δημιουργηθούν ειδικά τμήματα, αλλά όσα παιδιά επιλεγούν, θα παρακολουθούν τα μαθήματα σε κανονικές τάξεις ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα στιγματισμού. Η υποβολή των αιτήσεων άρχισε, σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικό του τελευταίου οικονομικού έτους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Η επιλογή θα γίνει από την υπηρεσία του δήμου, που θα στείλει τη σχετική λίστα στα φροντιστήρια, τα οποία θα δηλώσουν πως δέχονται μαθητές.

Ήδη, ο δήμος έχει προχωρήσει από το καλοκαίρι και στη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές Λυκείου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών που, αποδεδειγμένα, βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ή δυσχέρεια.

Παράλληλα, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου φθάνουν πολλά αιτήματα για παροχή σχολικών ειδών και διδακτικής στήριξης μαθητών κάθε βαθμίδας.