ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας λιμενεργατών

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας λιμενεργατών

Στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη οι λιμενεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τις απώλειες από το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων Πρόνοιας (εφάπαξ), όπως και του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), στο οποίο ανήκουν τα ταμεία των εργαζομένων ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου από εκεί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια πολιτική που έχει εκπονηθεί εδώ και τρία χρόνια εξακολουθεί να επιτίθεται με αγριότητα στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις.

Ετοιμάζει νέα μέτρα δραματικών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ, ενώ συνεχίζει τη φορολογική λαίλαπα στα εισοδήματα, σε κινητή και ακίνητη περιουσία.

Η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη από τις μαζικές αντιδράσεις».