ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολική κατάληψη από ένστολους της Περιφέρειας Κρήτης

Συμβολική κατάληψη από ένστολους της Περιφέρειας Κρήτης

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν σήμερα οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες περικοπές των μισθών τους.

Σήμερα στο πλαίσιο της κινητοποίησης των ένστολων (και από τα τρία σώματα Ασφαλείας: Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) στην πλατειά Ελευθερίας, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών τους, ενημέρωσαν την ηγεσία της Περιφέρειας για τα αιτήματα των κλάδων τους και επέδωσαν το σχετικό ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Μάλιστα την ώρα της συνάντησης, οι ένστολοι που διαδήλωναν στην Πλατεία Ελευθερίας, κατέλαβαν συμβολικά το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί έξω από το Μαξίμου, όταν ένστολοι που διαδήλωναν, δέχτηκαν χημικά και απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που παρέλαβε το ψήφισμα, επεσήμανε τους συνδικαλιστές ότι όλες οι ειρηνικές κινητοποιήσεις με τον κόσμο στο δρόμο, μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. «Αρκεί να το κατανοήσει η κυβέρνηση, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Flashnews.gr τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι οποίοι τάχθηκαν αλληλέγγυοι στα δίκαια –όπως τα χαρακτήρισαν- αιτήματα των ένστολων και δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα τους.